vrijdag 24 mei 2013

Nieuwe computers voor AGW-gebruikers in De Haak

Vrijdag 24 mei 2013 
Hier en daar stapels nieuwe All-in-One-computers


AGW
In het gebouw 'De Haak' van Stenden Hogeschool in Leeuwarden werken we sinds enkele jaren in een werkomgeving die wordt aangeduid met 'ActiviteitenGeoriënterd Werken' (AGW). Vroeger werkten we met vaste computers op vaste werkplekken in vaste werkkamers. Reeds enkele jaren werken we op de AGW-werkplekken met laptops op flexibele werkplekken. Daar gaat nu deels verandering in komen.
Als ik vanmorgen mijn werkplek in de AGW-ruimte van De Haak betreed, staan op diverse plekken stapels dozen met daarin nieuwe computers.

Weg laptops en docking stations
Reeds geruime tijd geleden werd intern aangekondigd dat vandaag onze AGW-werkplekken in gebouw De Haak in Leeuwarden ontdaan zullen worden van de oude beeldschermen en van de docking stations. Vandaag worden op alle werkplekken de nieuwe zogenoemde 'All-in-One-computers' geplaatst. 
Vanaf aanstaande maandag zouden dan alle AGW-medewerkers in groepen en in een bepaalde volgorde worden overgezet van de oude laptops naar de All-in-One-computers. 

Installatie van All-in-One-computers
Een grote groep medewerkers van de leverancier en een grote groep ICT-medewerkers van Stenden Hogeschool verschijnen even na 8.00 uur in onze werkruimtes en binnen enkele uren hebben ze alle beeldschermen vervangen door de nieuwe All-in-One-computers. En met vereende krachten van ons ICT-medewerkersteam duurt het nog maar even, en dan zijn alle computers ook geïnstalleerd en al klaar voor gebruik.

Direct aan de slag
Tegen het middaguur kan ik al inloggen op de nieuwe All-in-One-computer op mijn werkplek. Sneller dus dan was toegezegd. Compliment voor al die Stenden-collega's en voor de medewerkers van de leverancier, die met een goed voorbereide organisatie en met vereende krachten erin slagen om ons binnen enkele uren allen te voorzien van prima werkende nieuwe computers. 
Voortaan hoeven we dus niet meer elke dag onze laptop eerst te installeren en aan het eind van de dag op te ruimen. Vanaf volgende week druk je bij aankomst op je werkplek op de knop van de All-in-One-computer en binnen enkele tellen geeft het beeldscherm het signaal dat je al in kunt loggen om direct aan de slag te gaan. Heel mooi en met dank voor deze vernieuwing en verbetering!

Geen opmerkingen: