dinsdag 12 maart 2013

Te koude start op het kunstgrasveld

Dinsdag 12 maart 2013 
Sneeuwstrook op nieuw kunstgras in Britsum


















Uitstel buitentrainingen
Eind september 2012 schreef ik in een blog dat op 10 september 2012 de aanleg van het kunstgrasveld voor de korfbalvereniging CSL in Britsum van start was gegaan.
Inmiddels is het kunstgrasveld gereed voor gebruik, en was het aanvankelijk de bedoeling dat deze week de eerste veldtrainingen op dit nieuwe kunstgrasveld zouden aanvangen.
Vanwege de plotseling weer ingevallen winter heeft CSL besloten de eerste buitentraingen toch nog maar even uit te stellen.

Zware sneeuwval in het zuiden
Vandaag wordt het zuiden van Nederland en heel België en grote delen van Frankrijk en Duitsland geteisterd door langdurige, hevige sneeuwval. Centimeters sneeuw, lange files en veel blikschade door kettingbotsingen zijn daarvan het resultaat. In Frankrijk staan sommige automobilisten al een hele dag in een stilstaande file. Er lijkt geen beweging in de lange rij auto's te komen, dus met het uur wordt de situatie voor deze automobilisten op die snelwegen ernstiger. Een Nederlander die in Frankrijk al vele uren in de file staat, heeft onze minister van Buitenlandse Zaken al opgeroepen zijn Franse collega aan te moedigen het fileleed op te lossen, maar of het helpt?

Voorjaarszon in het noorden
In Fryslân is van die hevige sneeuwval geen sprake. Op het kunstgrasveld ligt nog een dun laagje sneeuw van de afgelopen dagen en van de vorige nacht. De zon schijnt hier in het noorden van Fryslân vandaag zelfs aangenaam. Op het kunstgrasveld kun je precies zien tot hoever de zon vandaag tot het kunstgrasveld kon doordringen. Door de bomenrij aan de oostzijde van het korfbalveld is een lange strook aan de oostkant van het kunstgrasveld nog niet door de aangename voorjaarszon beschenen, dus daar is de witte strook nog niet 'als sneeuw voor de zon verdwenen'.

Geen opmerkingen: