zondag 23 september 2012

De KIDS Express is in Fryslân



Zondag 23 september 2012
De 5 caravans van de Kids Express bij de Kurioskerk in Leeuwarden


















De tijdmachine van een engel
Op een dag vinden Rob, Esmee en Rachel een caravan in het Van Dongenplantsoen bij hen in de buurt. Ze nemen een kijkje en dan…, dan gaat het mis. De caravan blijkt de tijdmachine te zijn van Ralf. Ralf is een onhandige engel, en heeft de kinderen per ongeluk naar een andere tijd geflitst: naar de tijd van de Bijbel. De kinderen komen in vijf Bijbelverhalen terecht, die wonderlijk genoeg ook iets te maken lijken te hebben met dingen die ze in hun eigen leven meemaken. Dat vinden ze allemaal best bijzonder, maar ze willen ook wel weer terug naar huis! Door mee te reizen in de KIDS Express kun jij ze daarbij helpen.

Kids Express
Vijf caravans met daarin 5 Bijbelverhalen en 15 opdrachten voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Dat is de Kids Express: een gezamenlijk project van JOP, KerkinActie en het Nederlands Bijbelgenootschap. Kinderen ontdekken in de KIDS Express dat zij het verschil kunnen maken in de wereld om hen heen.
De KIDS Express vertelt over de reis van Rob, Esmee en Rachel door de tijd: van nu naar de tijd van de Bijbel en weer terug. De Bijbelse avonturen van Rob, Esmee en Rachel blijken van alles te maken te hebben met hun eigen leven, in hun eigen buurt.

5 Thema’s
Elke caravan staat voor een ander verhaal uit de Bijbel, en voor een ander thema.
De thema’s zijn:
  1. We maken het weer goed: Iedereen maakt ruzie. Hoe doe je dat op een goede manier en… hoe maak je het weer goed?
  2. Je hoort erbij: Als je verhuist, kom je ergens terecht waar je niemand kent. Je moet dan helemaal opnieuw beginnen. Hoe doe je dat? En hoe is dat voor mensen die naar een ander land vluchten?
  3. Pas op, breekbaar: Ziek zijn hoort bij het leven. Maar het is niet leuk. Hoe zorg je goed voor mensen die ziek zijn? En laat je jezelf wel eens vertroetelen?
  4. Feesten: Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Waarom vieren mensen feest en hoe doen ze dat?
  5. Hier ben je thuis: Hoe ziet jouw thuis eruit? Is dat je huis, of zijn dat mensen met wie je in dat huis woont? Het is heel belangrijk om een plek te hebben waar jij je thuis voelt.
Surhuisterveen Leeuwarden Britsum
De Kids Express is deze maand in Fryslân. Afgelopen vrijdagochtend arriveerden de vijf caravans bij de Christelijke Basisschool De Hoekstien in Surhuisterveen. Vrijdagavond zag ik de Kids Express op het kerkplein vóór de Kurioskerk in Leeuwarden. Vandaag is de Kids Express op bezoek in Britsum, waar de 5 caravans worden ingezet bij de Startzondag van de Protestantse Gemeente van Britsum.

De Kids Express komt naar je toe
De Kids Express is te huur voor bijvoorbeeld kerken, scholen en verenigingen. JOP, KerkinActie en het Nederlands Bijbelgenootschap zorgen voor materiaal om het proces goed te begeleiden. Zo kun je met de inzet van vrijwilligers een professionele interactieve tentoonstelling neerzetten. Het is een tentoonstelling die je buurt in beweging brengt.
De Kids Express is een avontuur waarin je ontdekt hoe actueel de Bijbel is.

Geen opmerkingen: