dinsdag 5 juli 2011

Dank aan de kapstok

Dinsdag 5 juli 2011


Het einde van het collegejaar nadert ook op Stenden hogeschool. De laatste tentamens worden gemaakt, moduulopdrachten zijn ingeleverd, enkele studenten moeten nog herkansen, stageperiodes worden afgesloten en afstudeerwerken worden ingeleverd, gepresenteerd en beoordeeld. Een belangrijk deel van de studenten studeert af.

De afstuderende studenten van Creatieve Therapie (CT) laten elk jaar iets tastbaars achter. Op eigen creatieve wijze laten ze aan docenten en overige medewerkers van CT merken dat ze het onderwijs, de begeleiding en de ondersteuning van het medewerkersteam bijzonder hebben gewaardeerd. En wat hebben ze dit jaar bedacht?

Vanmiddag na een Voortgangsconsult bij Creatieve Therapie passeer ik in de wandelgang zo'n blijk van waardering. Aan het begin van de gang waar alle werkkamers van CT-docenten zijn, hebben de afstuderende CT-studenten twee geschilderde kapstokken geplaatst met daaraan allerlei expressieve blijken van waardering. De twee kapstokken vormen als duo een opvallende versiering in de gang, maar ook elk afzonderlijk bedankje is de aandacht waard. Mooie vormen, veel en prachtige kleurschakeringen, waarderende woorden, fijn om te zien en te lezen.

Oók voor studenten die dit niet hebben gemaakt èn óók voor medewerkers voor wie dit niet is gemaakt, is het aangenaam om kennis te nemen van zoveel mooie blijken van waardering, die leden van onze hogeschoolgemeenschap elkaar aanbieden. Een mooie afsluiting van enkele jaren onderwijs verzorgen en van onderwijs genieten en bovendien voor iedereen ook een mooi begin van de zomervakantie.

Geen opmerkingen: