dinsdag 12 juli 2011

2e dag van de Audit @ Stenden University Qatar

Dinsdag 12 juli 2011

Tijdens deze tweede van de drie visitatiedagen in Doha staan de gesprekken van onze Stenden-collega's van de site van Doha met het internationale audit team van Hobéon Certificering centraal. De vijf panelleden zien vanmorgen en vanmiddag de volgende medewerkersgroepen achtereenvolgens de revue passeren: het Management Team, de Opleidingscoördinatoren, de Curriculumcommissie, de Examencommissie en Docenten van de drie opleidingen voor Hotel Management, Tourism Management en International Business and Management Studies. Daarnaast bestudeert het auditpanel de opleidingsdocumenten van het Quality Cabinet die in drie kasten in de visitatiekamer aanwezig zijn.

Een belangrijk issue is vandaag de wijze waarop Stenden hogeschool in Nederland èn Stenden University Qatar samen vorm en inhoud geven aan het onderwijsaanbod van de drie genoemde opleidingen voor hoger beroepsonderwijs in Qatar. Voorafgaand aan en na afloop van alle auditgesprekken zit ik de briefing- en debriefingsessies voor, waaraan ook het management team van de drie opleidingen actief participeert. Het is prettig om voorafgaand en nadien met alle groepen Stenden-collega's zo in gesprek te zijn over de relevante ins en outs van de onderhavige opleidingen en over de kwaliteit van de betreffende opleidingen. Het is mooi om te horen en te zien hoe serieus ook hier in Qatar wordt gewerkt aan kwalitatief goed onderwijs binnen deze global campus site van Stenden University Qatar.

Vanavond dineren we met een groepje Stenden-collega's van Leeuwarden en Doha in een restaurant in de 'Cultural Village' van Doha, gelegen aan de boulevard en het strand van de stad. Tijd voor evaluatie, gezelligheid en ontspanning na deze boeiende dag.

Geen opmerkingen: