maandag 20 juni 2011

Pasdag voor geslaagden

Maandag 20 juni 2011

Bij de ingang van Stenden University Hotel komt een jongedame in onze richting, onderwijl vooral aandachtig kijkend op haar mobieltje. Daardoor ziet ze de bewegwijzering op ruim een meter afstand niet. Ze vraagt ons waar ze moet zijn voor de pasdag van de hotelschool. We wijzen haar op de wegwijzer, die recht voor haar staat, en nodigen haar uit met ons mee naar binnen te lopen. Samen lopen we de hotelingang binnen en daar loopt ze recht op de ontvangsttafel voor aanstaande studenten af.
“Ben je geslaagd?” vraagt één van de hotelschoolstudenten achter de ontvangsttafel?
“Ja!”
“Gefeliciteerd!, en je komt nu voor de pasdag?”
“Ja”, antwoordt onze nieuwe studente.

Vandaag en morgen is het pasdag voor aanstaande studenten van de opleiding Hoger Hotelonderwijs van Stenden hogeschool te Leeuwarden. Op de gang van het conferentiecentrum van Stenden University Hotel is het een drukte van belang. Tijdens de praktijkmodulen in het leerbedrijf ‘Stenden University Hotel’ van Stenden hogeschool dragen studenten bedrijfskleding van dit Stenden-leerbedrijf. Vandaag en morgen kunnen de aanstaande hotelschoolstudenten deze bedrijfskleding passen en bestellen, om het eind augustus of aanvang september af te halen voor gebruik in de praktijkleerperiodes.

Ook praktijkschoenen zijn verplicht. Het gaat hierbij om veiligheidsschoenen en nette schoenen. Op de pasdagen worden vandaag en morgen deze schoenen aangeboden voor een aantrekkelijke prijs.
- Veiligheidsschoenen worden gedragen op de afdelingen achter de schermen, zoals in de restaurantkeuken. Deze schoenen zijn verkrijgbaar in een hoog en een laag model. Verder is het mogelijk om Birkenstock-klompen aan te schaffen; ook die voldoen aan de veiligheidseisen. Elke student mag zelf kiezen welke soort hij of zij prefereert.
- De nette schoenen worden gedragen op alle afdelingen, waar praktijkstudenten met gasten te maken hebben. Deze schoenen zijn eveneens verplicht en hebben een speciale antislipzool, zodat ook die veilig zijn voor het werk in de horeca.

Op de hotelschool wordt in de restaurantkeuken gewerkt met een eigen standaard messenset, die tijdens de pasdagen aangeschaft dient te worden. Het grootste deel van de messenset is van Sabatier, één van de meest betrouwbare messenleveranciers. Op de messen zit levenslange garantie. Studenten wordt aangeraden om in de eigen messenset hun initialen te laten graveren, aangezien alle studenten dezelfde set gebruiken. De messenset bestaat uit een koksmes, een broodmes, een officemes, een dunschiller, een kelnersmes, een vleespincet, een bakspaan en een bijpassend messen-etui met daarop het Stenden-logo.

Namens het Bestuur Korfage van Studentenvereniging ‘Io Vivat Nostrorum Sanitas’ worden alle binnenkomende nieuwe studiestarters van de hogere hotelschool tijdens deze twee pasdagen voor de september-starters van harte gefeliciteerd met hun toelating tot Stenden hogeschool. De komende maanden zullen er waarschijnlijk veel veranderingen voor deze nieuwe studenten gaan plaatsvinden. Ze veranderen van school, gaan bijvoorbeeld op kamers wonen en ze zullen vooral heel veel nieuwe mensen ontmoeten. De plek bij uitstek om nieuwe contacten op te doen en je bekend te maken met Leeuwarden is de studentenvereniging Io Vivat van Stenden hogeschool. In de centrale ontvangsthal van Stenden hogeschool worden alle nieuwe studenten vandaag ontvangen om hen nu alvast nader kennis te laten maken met studentenvereniging Io Vivat.

Geen opmerkingen: