maandag 15 november 2010

Generale repetitie voor Hoger Hotelonderwijs

Maandag 15 november 2010

Na een lange periode van voorbereiden is de opleiding Hoger Hotelonderwijs van Stenden hogeschool te Leeuwarden klaar voor de generale repetitie voor de visitatie van deze HBO-opleiding. Een uitgebreide zelfevaluatie is achter de rug, alle bewijsdocumenten zijn verzameld en gerangschikt voor de komende visitatie en alle stakeholders van de opleiding staan klaar om deel te nemen aan deze zesjaarlijkse grootschalige, uitgebreide keuring van alle varianten van deze mooie beroepsopleiding.

Aan het begin van de middag wordt het audit team geïnstalleerd, dat vanmiddag, vanavond en morgen onder andere met allerlei belangengroepen van deze Stenden-opleiding in gesprek gaat om te verifiëren of we met elkaar alle ins en outs van deze Bacherlor-opleiding en van de daaraan verwante Associate degree volledig en correct in beeld hebben gebracht om tot een gedegen kwaliteitsoordeel te kunnen komen. De eerste groep die zich voor het audit team mag presenteren is het management team van de opleiding. Na een ontvangstsessie en het auditgesprek volgt een nabespreking met het management team om te evalueren in hoeverre de aangeleverde documenten en hun antwoorden op de door het audit panel gestelde vragen doeltreffend waren.

Aan het begin van de avond krijgt het audit panel een rondleiding door de hogeschool in het algemeen en langs alle faciliteiten van de Hogere Hotelschool in het bijzonder. Enthousiast komen de rondleiders na afloop weer bij ons als begeleidingsteam terug om te verhalen van hun geslaagde rondleiding. Zulke dagen zijn voor alle participanten niet alleen spannend, maar bovenal ook uitdagend, omdat je hier en nu weer eens de kans krijgt om in geuren en kleuren te verhalen waarom je zo trots bent op je mooie beroepsopleidingsprogramma.

Geen opmerkingen: