donderdag 15 april 2010

Open huis van Uitgeverij Edu'Actief in Meppel

Donderdag 15 april 2010

Het is nu bijna een jaar geleden dat Jan Wijbe in dienst trad als Projectbegeleider bij de educatieve Uitgeverij Edu'Actief in Meppel. Op grond van zijn enthousiaste verhalen hebben we ons zo langzamerhand een beeld gevormd van deze uitgeverij, van zijn werkplek, van het personeelsteam en van zijn dagelijks werk in deze dynamische organisatie. Vanavond krijgen we de kans om dat beeld nog scherper te stellen, want op uitnodiging van dit uitgeversteam bezoeken Durkje, Gaby en ik vanavond het Open Huis van Edu'Actief, dat wordt georganiseerd voor familieleden en vrienden van de collega's.

Na ontvangst in de receptie door de medewerkers van het secretariaat worden we in zijn openingswoord welkom geheten door de heer IzaƤk Buwalda, directeur van Edu'Actief. Daarna verzorgt de heer Rob van der Ploeg (uitgeefmanager van Edu'Actief) een presentatie over het uitgeefproces van leerboeken en digitale onderwijsmethoden. Daarna gaan we in subgroepen door het hele bedrijf voor een uitgebreide rondleiding langs een aantal karakteristieke afdelingen van deze uitgeverij. Onder begeleiding van Jan Wijbe maken we nader kennis met het werk van de afdeling Audiovisueel, met Implementatieadvies van onderwijsmethoden, met de taken van Administratie & Logistiek, met de commerciƫle activiteiten van Marketing & Verkoop, met Productie- & Redactiewerk, met de keten van Auteurs & Projectbegeleiders & Uitgever en maken we kennis met de brede ondersteuning op het gebied van ICT.

Passie is belangrijk in ons leven. Passie is vereist om uitzonderlijke prestaties te (kunnen) leveren. Passie kan zorgen dat je de grens van goed naar perfect overschrijdt, om van iets gewoon iets geweldigs te maken. Het wordt ons vanavond duidelijk: hier maken ze met passie leermiddelen. Dagelijks zijn hier ruim 80 enthousiaste, ondernemende en ambitieuze medewerkers bezig met het bedenken, ontwikkelen en distribueren van educatieve producten. En dat doen ze in nauwe samenwerking met auteurs uit het onderwijs en uit de beroepspraktijk, die weten wat er speelt op de werkvloer van onderwijs en werkveld.

Edu’Actief is inmiddels doorgegroeid van een uitgeverij, naar een full service organisatie. Men maakt hier niet alleen lesboeken en educatieve software, maar biedt bijvoorbeeld ook ondersteuning aan docenten in onderwijsorganisatie die van een bestaande onderwijsmethode overgaan op nieuwe educatieve software en hardware. Edu’Totaal is daartoe de afdeling die dit mogelijk maakt. Zo helpt men niet alleen bij de implementatie van onderwijsvernieuwingen en lesmethodes, maar is men ook voortdurend op zoek naar nieuwe concepten van dienstverlening en partnership in de keten van uitgever en onderwijs.

Onder het genot van een hapje en een drankje is er na de rondleiding nog volop gelegenheid om met een aantal collega's van Jan Wijbe nader kennis te maken en om met deze en gene nog eens even door te praten over het werken in zo'n vernieuwende educatieve uitgeverij. Als we na afloop weer naar huis rijden, is ons duidelijk waarom Jan Wijbe enthousiast is over het werken bij Edu'Actief. Het is ook goed om eens te zien dat je als beginnende beroepsbeoefenaar, als afgestudeerde van de HBO-opleiding Media en Entertainment Management, zo'n uitdagende werkplek kunt krijgen in zo'n mooi bedrijf, waarvan het team zich met passie en ambitie profileert.

2 opmerkingen:

Arthur Augustijn zei

Mooi verhaal! Leuk dat jullie ook zo enthousiast zijn na het bezoek aan Edu :)

Wiep Koehoorn zei

Dag Arthur,
Dank voor je reactie en vooral hartelijk bedankt voor jullie gastvrijheid van gisteravond. Ik wens je met je collega's veel plezier en succes in jullie werk.
vr. gr.
Wiep Koehoorn
16april2010