donderdag 11 maart 2010

Contouren Sporthal Kenniscampus Leeuwarden worden zichtbaar

Donderdag 11 maart 2010

Op 4 december 2009 gaf de Leeuwarder wethouder Gerrit Krol het startsein voor de bouw van de sporthal op de Kenniscampus Leeuwarden. Met de komst van deze sporthal is de realisatie van het totaalconcept van de Kenniscampus Leeuwarden een behoorlijk eind gevorderd. Dit nieuwe sportcomplex zal gaan bestaan uit een dubbele gymzaal en een grote sporthal. Op de eerste verdieping komt een horecagelegenheid. Diverse sportverenigingen, maar ook particulieren en de Leeuwarder hogescholen, kunnen in de toekomst gebruik maken van de sporthal.

De Sporthal Kenniscampus wordt gebouwd in de tot voor kort nog groene ruimte tussen zwembad De Blauwe Golf, de woonwijk Bilgaard, de Kinderboerderij en het schoolgebouw van De Leeuwarder Schoolvereniging. Toen ik vanmorgen vroeg over de Dammelaan naar Stenden hogeschool reed, stonden op de bouwplaats alleen nog de houten stelprofielen overeind. Aan het eind van de middag als ik weer voorbijga, steekt ver boven deze stelprofielen uit het grote ijzeren geraamte van wat straks de hoogbouw van de nieuwe sporthal zal zijn.

Om het zwembad en de sporthal uiteindelijk meer tot een geheel te maken, wordt de huidige ingang aan de westzijde van het zwembad op termijn verplaatst naar de oostkant van het gebouw. Dan wordt er tussen de twee sportcomplexen ook een plein aangelegd, net zoals dat zal worden gedaan als Kennis Plaza (kennisplein) tussen de beide hogeschoolgebouwen, iets oostelijk op de Kenniscampus. De hogescholen gebruiken de sporthal straks onder andere voor lessen lichamelijk opvoeding. Daarnaast gaat “Leeuwarden Studiestad” gebruik maken van de sporthal. Exploitant van de sporthal is BV Sport.

Geen opmerkingen: