zondag 7 februari 2010

45e Verjaardag van Evangelist Paesch in Lelystad

Zondag 7 februari 2010

Ruim twintig jaar geleden vestigde de jonge Dolf Paesch zich vanuit Aruba in Nederland. Hij kwam in Drachten wonen, ontmoette daar mijn broer en ouders en werd al snel na zijn overkomst in ons gezin opgenomen. Dolf haalde vlot zijn installateursdiploma, vond als installateur werk en ging daartoe verhuizen naar Lelystad, waar hij nu nog steeds woont met zijn vrouw Diana. Het contact met onze familie bleef al die jaren bestaan. Familiefeesten zijn daartoe bijeenkomsten bij uitstek om elkaar te ontmoeten.

Aanvang vorige week ontvingen Durkje en ik een uitnodiging van de vorige week inmiddels 45 jaar geworden Evangelist Dolfito Franklin Paesch om samen met hem, zijn gezin, familie en gemeenteleden vandaag zijn 45e verjaardag te vieren in het kerkelijk gemeentegebouw van de "Volle Evangelie Gemeente Mosterdzaad International, afdeling Lelystad", zijnde de dochtergemeente waar Dolf inmiddels naast zijn werk ook voorganger is geworden. Dolf sloot zich jaren geleden aan bij de moedergemeente, de Volle Evangelie Gemeente Mosterdzaad Int. te Amsterdam en heeft zich in de loop van al die jaren gedreven door Gods Woord voorbereid om de leiding over deze evangelische gemeente op zich te nemen. Deze moeder- en dochtergemeente breiden zich uit in Nederland (Rotterdam en Almere) en als zendingswerk vooral ook in de thuislanden waar hun gemeenteleden vandaan komen, zoals Aruba, Suriname en Frans-Guyana.

In een gezellig ingericht gemeentegebouw te Lelystad worden we hartelijk ontvangen als Durkje en ik daar vanmiddag met mijn zuster en zwager arriveren om deze feestelijke bijeenkomst bij te wonen. Na een zang- en dankdienst wordt gezamenlijk gegeten. In de kerkzaal, de hal en in alle aanliggende zalen is het gezellig; er wordt lekker gegeten en gedronken, er is vrolijke muziek, er zijn filmbeelden uit de zendingsgebieden en er is volop tijd om elkaar te ontmoeten en te praten over wat ons allen zoal bezig houdt. Af en toe komt iedereen in de kerkzaal even bijeen om bijvoorbeeld voor de jarige te zingen, om elkaar toe te spreken, om de grote verjaardagstaarten aan te snijden en om te toosten op de gezondheid van de jarige Dolf.

Als de Mosterdzaad Praiseband haar spullen heeft opgeruimd, als de gasten die nog ver moeten reizen aanstalten maken om te vertrekken, is het tijd om afscheid te nemen. Met zijn vieren rijden we vanuit Lelystad weer terug naar Friesland en praten onderweg nog na over dit mooie verjaardagsfeest in deze hartverwarmende gemeente, waaraan Dolf als voorganger op zondag èn door de week zijn geloof, inspiratie, enthousiasme en blijde boodschap door mag geven.

Geen opmerkingen: