vrijdag 9 oktober 2009

Uitreiking Propedeuse-certificaten van Office Management in Stenden hogeschool

Vrijdag 9 oktober 2009

Vanmiddag reikt de opleiding Office Management van Stenden hogeschool Propedeuse-certificaten uit aan haar tweedejaars studenten, van cohort 2008, die vorig collegejaar hun eerste cursusjaar met succes hebben afgerond. Een feestelijke dag voor de medewerkers van deze opleiding en met name ook voor de betreffende studenten en hun familie en vrienden. Omdat onze zoon Pieter één van de gelukkigen is, woon ik deze bijeenkomst met Durkje en haar ouders vandaag bij. De Dean Dorien Riedstra opent de feestelijke bijeenkomst in de ontvangstruimte, waar overigens ook studenten en medewerkers van de opleiding Personeel en Arbeid bij zijn, omdat ook zij vandaag separaat een identieke bijeenkomst hebben. Na de opening gaan de beide opleidingsgroepen elk naar hun eigen ruimte, waar de ceremonies afzonderlijk plaatsvinden.

De Office Management-docenten Sicco Jacobs, Ina Mennink en Rob Pieters reiken bij toerbeurt de Propedeuse-certificaten uit aan de studenten van wie zij "personal coach" zijn. Aan de hand van een op de wand geprojecteerde figuur krijgt iedere student zijn eigen "personal speech", waarbij het geprojecteerde symbool-figuur, de persoonskenmerken en de "personal performances" van de betreffende student leidraad vormen voor de persoonlijke woorden die aan iedere student worden gericht. Het is een enerzijds verrassende en anderszijds herkenbare speech die iedere student ten deel valt. Na elke speech helpt collega Dineke Boufennara de student & coach om het Propedeuse-certificaat volgens het reglement te (laten) ondertekenen.

De bijeenkomst wordt afgesloten met een hapje en een drankje, waarbij de studenten, familie, vrienden en opleidingsmedewerkers de gelegenheid te baat nemen om nader kennis met elkaar te maken en samen terug te blikken op de zojuist gepresenteerde anekdotes. Buiten maken we een groepsfoto van de studenten van Office Management die vanmiddag hun Propedeuse-certificaat in ontvangst namen. Het is mooi om te zien hoe zorgvuldig deze medewerkers van Office Management op bovenstaande wijze vorm en inhoud geven aan deze mijlpaal in de studie van hun studenten van Stenden hogeschool.

Vieren hoort ook bij studeren!
Dat dergelijke feestelijke bijeenkomsten door studenten, familie en vrienden worden gewaardeerd, blijkt ook vandaag wel weer uit de grote opkomst. Vieren, omzien naar elkaar en daarbij aandacht schenken aan elkaar en aan de vreugde en het verdriet dat ook deze studenten in het afgelopen jaar ten deel viel, voegt bijzondere waarde toe aan je opleiding. Dat mogen we als hogeschool - ondanks alle hectiek in de waan van alledag - nooit uit het oog verliezen. De opleiding Office Management geeft in deze een goed voorbeeld.

Geen opmerkingen: