dinsdag 24 juni 2008

Sport- en Samenscholingsdag Stenden hogeschool in Sportstad Heerenveen

Dinsdag 24 juni 2008
Dit jaar heeft Stenden hogeschool de jaarlijkse Samenscholingsdag èn de Sport- en Cultuurdag gecombineerd tot één "Sport- en Samenscholingsdag". We zijn de hele dag in en rond Sportstad Heerenveen. Het thema van deze dag is: "Som der delen; Rekenen met elkaar - Rekenen op elkaar".

's Morgens worden we na de ontvangst op het plein van Sportstad Heerenveen verwelkomd met tromgeroffel en entertainment van "More balls then most". De Samenscholingsbijeenkomst wordt verzorgd door Prof. W. van Dinten, hoogleraar aan de Erasmus universiteit van Rotterdam. Hij rekent af met het systeemdenken in bedrijven en overheidsorganisaties en adviseert ons vooral nauw contact te hebben en te houden met de wereld waarin wij staan: studenten, werkvelden en de internationale en interculturele samenleving waarin wij ons bewegen.

Daarna gaan we in twee ronden in subgroepen uiteen, waarbij we vooraf keuze hadden uit 23 verschillende activiteiten. Mijn eerste activiteit is een excursie naar en door het Wouda(stoom)gemaal in Lemmer. 's Middag neem ik nog deel aan de wandelactiviteit "Heerenveen te voet", waarbij we onder begeleiding van een stadsgids in anderhalf uur een aantal historische locaties in het centrum van Heerenveen passeren en deze tocht afsluiten bij de maquette van oud-Heerenveen in het Van Harenmuseum.

Op het voorplein van Sportstad Heerenveen sluiten we deze dag in de zachte avondzon af met een gezellig barbecue-buffet. Het is mooi om te zien hoe goed onze studenten van Stenden hogeschool samen met de Sportstad-Heerenveen-leerlingen van het Friesland College-CIOS in staat zijn om voor een paar honderd medewerkers van onze hogeschool een gevarieerd en goed verzorgd programma aan te bieden. Dank jullie wel!

Geen opmerkingen: