zondag 29 juni 2008

Op familiebezoek in De Koog op Texel

Zondag 29 juni 2008
Eergisteren waren de weersvooruitzichten voor vandaag zo goed, dat we vrijdagavond al besloten vandaag op familiebezoek te gaan in De Koog op Texel.

We nemen de veerboot van 10.30 uur en worden tijdens de overtocht begeleid door een grote groep gretige mantelmeeuwen en kokmeeuwen, die gedurende de hele boottocht de bootpassagiers een stukje brood proberen te ontfutselen.

Na aankomst worden we in De Koog ontvangen met koffie. Na de lunch gaan we naar het Koogerstrand, waar we ongeveer twee en een half uur in de luwte tussen twee strandtenten in de volle zon genoeglijk verblijven.

Wat ons vandaag in het bijzonder opvalt, is het feit dat een groot aantal Duitse vakantiegangers die momenteel op Texel verblijven - en dat zij er altijd relatief veel - zich met kleine landsvlaggetjes profileren op auto's, aan kampeerverblijven en aan kleding om hun landsteam dat vanavond in de EK-voetbalfinale speelt een hart onder de riem te steken. Nog nooit eerder zag ik zoveel Duitsers in Nederland - en zeker niet tijdens al onze bezoeken op Texel - zich zo manifest met hun driekleur presenteren.

Na het diner in De Koog keren we huiswaarts, waar we rond 21.00 uur arriveren.
Inmiddels is het dan al stil op straat, want een kwartier eerder begon de finale van het Europees Kampioenschap (EK) voetbal tussen Duitsland en Spanje. O ja ... Spanje wordt vanavond Europees voetbalkampioen met 1-0, met vooral Spaanse dank aan Torres voor zijn openingstreffer in de 33e minuut van de eerste speelhelft.

Geen opmerkingen: