donderdag 5 juni 2008

Ministerie en NVAO bij het LNK in Utrecht

Donderdag 5 juni 2008

De bijeenkomst van het Landelijk Netwerk Kwaliteitszorg (LNK) dat vandaag in de Hogeschool Utrecht bijeen komt, gaat in op het vraagstuk of hogescholen inmiddels goed op weg zijn in hun aanloop naar Instellingsaudit & Opleidingsaccreditatie, zijnde de beide elementen van het vernieuwde Accreditatiestelsel dat in 2010 hoogstwaarschijnlijk wordt ingevoerd.

Karin van der Wansum - beleidsmedewerker van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap - verzorgt een presentatie over o.a. de vraag waarom er een nieuw stelsel komt en wat de uitgangspunten van dat accreditatiestelsel zijn. Na haar presentatie gaan we in gesprek met Karin van Wansum èn met NVAO-bestuurder Leendert Klaassen naar aanleiding van de vele vragen die dit nieuwe stelsel in het hoger onderwijs oproept.

Daarna vertellen collega Wil de Vries-Kempes van de Hogeschool van Amsterdam èn collega Jan Kleijnen van Hogeschool Zuyd hoe beide hogescholen zich momenteel voorbereiden op dit beoogde nieuwe stelsel. Ook na deze twee presentaties ontstaat een levendige discussie, waaruit in elk geval blijkt dat we ons buitengewoon betrokken voelen bij de consequenties die dit nieuwe stelsel zal hebben voor het hoger onderwijs in het algemeen èn voor de diensten en voor alle opleidingen van onze hogescholen in het bijzonder.

Geen opmerkingen: