donderdag 17 april 2008

Wordt de kwaliteitszorgmedewerker overbodig?

Donderdag 17 april 2008
Het thema vandaag van de bijeenkomst in Utrecht van het NNK-Landelijk Netwerk Kwaliteitszorg is: "Wordt de kwaliteitsmedewerker overbodig?". LNK-voorzitter Ben van Schijndel introduceert de spreker van vandaag: Léon van der Meij, Consultant van M'ij Organisatieadvies. In zijn inleidende presentatie schetst Léon eerst een aantal algemene actuele ontwikkelingen in het onderwijs, gevolgd door een aantal specifieke actuele ontwikkelingen met betrekking tot de setting waarin de kwaliteitszorgmedewerker nu en in de toekomst werkt.

Daarna gaan we in 5 workshops van elk 8 personen uiteen om op basis van een voorafgaande brainstormcarrousel samen te formuleren wat de kwaliteitszorgfunctie in het onderwijs gaat worden en welke rol en functie de kwaliteitszorgmedewerker daarin vervult.

In het laatste halfuur worden een aantal conclusies en visies gepresenteerd. Kortom, een gevarieerd middagprogramma met deze keer behalve stafmedewerkers uit het HBO ook een relatief groot aantal gast-deelnemers uit het MBO en gast-deelnemers die niet in het onderwijs werkzaam zijn.

Geen opmerkingen: