dinsdag 11 juni 2024

Wees niet bang, want Ik ben met je

Zondag 2 juni 2024
 
De grote banner voor examenkandidaten in Stiens bij de Sint-Vituskerk

















Succes wensen
Voorafgaand aan de ochtendkerkdienst in de Sint-Vituskerk te Stiens valt mijn oog buiten op de meterslange banner die aan het hek van het kerkhof van de Sint-Vituskerk is gespannen.
Met deze banner wil de Protestantse Gemeente te Stiens alle examenkandidaten van dit schooljaar een hart onder de riem steken, door alle examenkandidaten heel veel succes te wensen met hun eindexamen.
We zijn in afwachting van de uitslagen van de afgelegde schoolexamens, die we over ongeveer twee weken tegemoet mogen zien.

Pastoraal bemoedigen
Daarnaast willen we als kerkelijke gemeente die examenkandidaten ook een hart onder de riem steken, door hen met een pastorale blijde boodschap te bemoedigen in deze voor hen veelal zo spannende examentijd.
De Bijbel biedt veel teksten om mensen te bemoedigen, waaronder wel zo'n 400 keer dat je niet bang hoeft te zijn, juist ook in moeilijke tijden; en in dit geval is ter bemoediging en hartversterking gekozen voor de bijbeltekst van de profeet Jesaja, die in het bijbelboek Jesaja 41 vers 10 sprak:

"Wees niet bang,
want Ik ben met je".

Geen opmerkingen: