woensdag 12 juni 2024

Emmaüs en Lahore op Zendingszondag in De Hege Stins van Stiens

Zondag 21 april 2024
 
Verhalenverteller Guide de Bruin in De Hege Stins

Wandelen met Emmaüsgangers
Het is inmiddels al weer enkele weken geleden dat we op zondag 21 april 2024 in De Hege Stins te Stiens tijdens de ochtendkerkdienst aandacht schonken aan de Zendingszondag van dit voorjaar.
Daartoe had de Evangelisatie- en Zendingscommissie van onze Protestantse Gemeente te Stiens de verhalenverteller Guido de Bruin genodigd om naar Stiens te komen, om in deze zendingsdienst bijbelse verhalen te vertellen.
De voorganger van deze ochtendkerkdienst in De Hege Stins was Tine de Vries, de kerkelijk werkster van onze Protestantse Gemeente te Stiens. Samen met Guido de Bruin gaf zij vorm en inhoud aan deze ochtendviering. 
Tijdens de voorstelling van Guido de Bruin luisterden wij naar het bijbelverhaal van de zogenoemde Emmaüsgangers, de twee mannen die na het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus weer huiswaarts keren van Jeruzalem naar Emmaüs. Groot is de verrassing als hun avondgast aan tafel de opgestane Heer blijkt te zijn. 
Tijdens deze bijbelvertelling maakte Guido de Bruin af en toe in zijn verhaal enkele kleine uitstapjes naar andere Bijbelverhalen, en onder pianobegeleiding van onze gemeente-organist en –pianist Han Giesing zong Guido de Bruin tussen de verhaaldelen solo  een Lied.

Voortgang en continuïteit van Ma’laap in Lahore
Na deze kerkdienst van 9:30-10:30 uur dronken we allen koffie of thee in de ontvangsthal van de kerk, en specifiek voor sponsoren van - en ook voor wie tevens belangstelling had voor - het Ma’laap-project van de Ma’laap-werkgroep van onze Protestantse Gemeente te Stiens werd er vanaf 11:00 uur in een bijzaal van de kerk ook nog een goedbezochte, informatieve en interactieve sessie georganiseerd over ons Ma’laap-project. Met dit diaconale project sponsoren wij met sponsoren van binnen en van buiten onze Protestantse Gemeente te Stiens een christelijke school van ongeveer 80 kinderen in de Pakistaanse stad Lahore. Ma’laap is het Pakistaanse woord voor Verbinding
We luisterden eerst naar de in deze interactieve sessie door Pieter en Nasir verstrekte informatie over ten eerste de politieke situatie in Pakistan, ten tweede over de zorgwekkende omstandigheden waaronder christenen in Pakistan leven, en ten derde over de voortgang van het onderwijsproject van de christelijke school in Lahore, die door ons allen wordt gesponsord. 
Het tweede deel van deze sessie was bedoeld om met elkaar te inventariseren op welke wijze we het christelijk onderwijs aan deze leerlingen kunnen continueren, in optimale samenwerking met de christelijke gemeenschap van Lahore, met haar kerk en school.
Aan het eind van deze bijeenkomst spraken de sponsoren hun waardering uit voor het goede werk dat de leden van de Stienser Ma’alaap-werkgroep verrichten, en deze werkgroepsleden dankten de aanwezig sponsoren en overige belangstellenden voor hun waardevolle inbreng ten behoeve van de doorontwikkeling en de continuïteit van dit mooie en waarde(n)volle onderwijsproject voor christelijk onderwijs in Pakistan.

Geen opmerkingen: