donderdag 29 november 2012

Proefvisitatie van Commerciële Economie in Emmen

Donderdag 29 november 2012
Proefvisitatiepanel in gesprek met een deel van het docententeam















Kwalitatief goed onderwijs
Na de voorbereiding en de eerste twee auditsessies van gistermiddag en gisteravond, starten we vanmorgen in onze hogeschoolvestiging in Emmen door met de proefvisitatie van de HBO-opleiding Commerciële Economie van Stenden Hogeschool.
Vandaag vinden de interviews van het proefvisitatiepanel plaats met de studenten, met het opleidingsmanagement, met een docentendelegatie van het medewerkersteam en met een docentenvertegenwoordiging van de diverse commissies die in deze opleiding werkzaam zijn. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de curriculumcommissie, de opleidingscommissie, de toetscommissie, de scriptiecommissie en de opleidingsexamencommissie; allemaal commissies die hun bijdrage leveren aan het adequaat en correct ontwerpen, ontwikkelen, aanbieden, evalueren en verbeteren van het beroepsonderwijs van deze opleiding.

Terugkoppeling van eerste bevindingen
Na ontvangst en registratie ontvangen alle deelnemende groepen eerst een korte briefing over het interview dat daarna zal volgen. Na dat auditgesprek komen ze weer bij ons terug, waar we als (de)briefingsteam met hen terugblikken op het zojuist met het proefvisitatiepanel gevoerde gesprek.
De proefvisitatiecommissie gebruikt tussen de gesprekken door de tijd om aan de hand van de voorliggende documentatie nader onderzoek te doen naar de kwaliteit van de opleiding.
Daarna worden de eerste bevindingen van deze audit gedeeld met de leden van het management team, waarna het proefvisitatiepanel aan het eind van de middag een plenaire presentatie verzorgt als terugkoppeling van haar voorlopige bevindingen van deze proefvisitatie. De deelnemers van deze proefvisitatie luisteren belangstellend naar alle 'tops & tips', die in deze plenaire sessie worden gepresenteerd, waarna nog gelegenheid is voor een eerste reactie van de alle auditees.
Eind volgende week publiceert het audit team haar proefvisitatierapport, waarna de opleiding de komende maanden aan het werk gaat met de uitkomsten van dit onderzoek.

Geen opmerkingen: