Maandag 7 september 2009
We komen als leden van het Landelijk Beraad van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) bijeen in hotel De Witte Bergen in Eemnes. Het Landelijk Beraad is het adviesorgaan voor de directie van het NBG voor wat betreft de vrijwilligersbeweging van het NBG. Vanuit het NBG-bureau te Haarlem zijn vandaag Angelique Zwart en directeur CeesJan Visser tijdens het overleg aanwezig. In het eerste deel van de vergadering geven we de directeur advies omtrent personele zaken en de invloed van die personele zaken op het vrijwilligerswerk van het NBG.
We spreken af dat we in onze bijeenkomst van november 2009 met de directeur zullen werken aan de opdrachtformulering inzake de zogenoemde Metadiscussie over "de NBG als Vrijwilligersbeweging", die we in 2010 breed zullen gaan voeren. We maken afspraken over de publicatie van allerlei bijgestelde statuten en reglementen en komen overeen dat we in november 2009 nader met elkaar in gesprek gaan over de verwachte actieplannen voor 2010 en voor de daaropvolgende jaren. Ook blikken we terug op de vorige Ledenraadsvergadering en op de aanstaande Ledenraadsvergadering van het NBG, het hoogste verenigingsorgaan van het NBG.
Ter vergadertafel ligt vandaag een eerste aanzet tot een strategisch kader voor de jaren 2010-2014, dat richting kan en zal geven aan de NBG-werkplannen en -begrotingen van de komende jaren. De resultaten van ons eerste verkennende gesprek over dit concept-kader zullen door de directeur worden megenomen in de aanstaande bestuursvergadering van volgende week.
Op mijn voorstel gaat de directeur van het NBG er van harte mee akkoord dat ook het NBG als deelnemende organisatie zal gaan deelnemen in het op 1 juni 2009 opgerichte platform voor Friese oecumene, genaamd Krúspunt (zie mijn weblogbericht van 1 juni 2009), waarmee het NBG laat zien dat zij ook achter de activiteiten staat die Krúspunt gaat organiseren ten behoeve van het bevorderen van het gebruik van de Friese taal in de Friese oecumene binnen en buiten de kerken. Het NBG zorgt ervoor dat de Bijbel zoveel mogelijk mensen bereikt en aanspreekt. Door zich te verbinden aan Krúspunt laat het NBG zien dat zij daarbij ook de Friese taal serieus neemt, waar het bijvoorbeeld specifiek gaat om "it Boek fan Heit, yn'e taal fan mem".
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten