zondag 3 maart 2024

De boer centraal voor dreumes en peuter

Zaterdag 2 maart 2024
 
Demonstratie nestkorven vlechten van riet

















Sport en spel en boer
In het oppasweekend van Durkje en mij staan drie dingen centraal: sport en spel, en boer.
Gisteren was het meer sportieve deel, toen wij met twee van onze kleinkinderen ons uitbundig met zwemsport hebben vermaakt in zwembad De Blauwe Golf te Leeuwarden.
Vandaag staat de boer centraal, en vanmiddag wordt er volop buiten gespeeld.
Tussen de nu nog kale kleigronden van noord-Fryslân rijden we vanmorgen naar de Nije Leije in Alde Leie, waar vandaag de tweewekelijkse Boerenstreekmarkt wordt gehouden.
In de overdekte fabriekshal is wederom van alles te koop op het gebied van biologische en lokale producten, die hier worden verkocht door onder andere boeren, vissers, kwekers en bakkers.
Heel toepasselijk zo in de aanloop naar het voorjaar is er vandaag ook een rietvlechter, die een demonstratie nestkorven rietvlechten verzorgt, en daarnaast zijn aanbod nestkorven ten verkoop aanbiedt.

Kinderboerderij
Vanmiddag rijden we naar de Drachtster kinderboerderij De Naturij, waar we eerst een bezoek brengen aan het Reptielenhuis, gevolgd door een rondgang langs de dieren van deze kinderboerderij.
Daarna is er nog heel veel tijd om in de grote buitenspeeltuin volop in de zon heerlijk te spelen, te midden van al die andere kinderen, die hier door hun ouders of andere verzorgers met de nodige toezicht worden losgelaten in het royale buitenspeelterrein. 
Aan het eind van de middag kijken we nog heel even in de binnenspeelhal, maar dat weegt qua aantrekkelijkheid voor dreumes en peuter niet op tegen het uitdagende buitenspeelpark van De Naturij.
Tot slot nog een familiebezoek aan de oude bep Koehoorn, overgrootmoeder, en na het avondeten zijn we dan allen moe maar voldaan.

Geen opmerkingen: