maandag 30 oktober 2023

First hour Bible

Zondag 29 oktober 2023
 
Cover van de 'Bijbel in een uur'

Bijbel in een uur
Voor iedereen die graag in de Bijbel wil lezen, maar bijvoorbeeld niet weet waar te beginnen, is voor een gering bedrag van nog geen vier euro via onder andere de webshop van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) de zogenoemde 'Bijbel in een uur' te koop. 
Dit bijbelleesconcept is ontleend aan het Deense initiatief uit 2017, genaamd: 'First hour Bible'
In één uur neemt deze mini-Bijbel-uitgave je als lezer mee langs de belangrijkste verhalen in de Bijbel. Zo begint het eerste verhaal bij de Schepping uit het eerste oudtestatamentische bijbelboek Genesis en eindigt het laatste (42e) verhaal bij de aankondiging van 'De Nieuwe Hemel en de Nieuw Aarde' uit het laatste nieuwtestamentische bijbelboek Openbaring. Alle in deze uitgave opgenomen bijbelteksten zijn overgenomen uit de Nieuwe Bijbelvertaling van het NBG. 
Daardoor is dit boek een echt opstapje om - voor het eerst of blijvend - in de Bijbel te gaan lezen. 
Deze 'Bijbel in een uur' is een leuk boekje om voor jezelf te kopen, maar is ook heel geschikt om weg te geven aan bijvoorbeeld beginnende bijbellezers die zich willen oriënteren op de inhoud van de Bijbel.

Bijbelfragmenten in zakformaat:
Het zakformaat van dit boekje maakt het ideaal om het mee te nemen in je tas, je jaszak of in je koffer. Ook is dit formaat handig voor op reis, om er bijvoorbeeld elke dag even een stukje in te lezen.
Omdat de (andere) uitgever Ark Mission helaas is gestopt met haar jaarlijkse Vakantiebijbelgids, gingen we op zoek naar een ander bijbelse leesgids, die wij mee zouden kunnen nemen tijdens onze vakantiereizen in de afgelopen zomer. En dat werd deze 'Bijbel in een uur'. Heel geschikt om er elke dag één of meerdere teksten uit te lezen, voor ons na de maaltijd, aan tafel op de camping in of bij de caravan.
De in deze bundel geselecteerde bijbelteksten zijn in volgorde van de bijbelboeken gerangschikt naar de volgende thema's:
  • Schepping & zondeval;
  • Verbond & wet; 
  • Tekortkoming & belofte;
  • Menswording & koninkrijk;
  • Verlossing & opstanding;
  • Groei & herstel.
Bijbellezen in de zomervakantie
In de afgelopen zomervakantiedagen lazen we Hoe God zijn verbond sluit met Abraham, Zijn volk bevrijdt, David tot koning maakt, Redding brengt door Jezus, en Zijn hele Schepping weer herstelt. 
Zo wandel je als het ware al bijbellezend van de psalmen naar de brieven van Paulus, en van de profeten naar de evangeliën, en krijg je een mooie dwarsdoorsnede te lezen en te overdenken van de rijke teksten die de Bijbel ons al eeuwen biedt.
Dit boekje hebben we inmiddels uit, dus nu maar alvast op zoek naar een nieuwe zomerse vakantiebijbelgids voor volgend jaar, want in en over de Bijbel blijf je lezen, omdat die elke dag een nieuw luikje opent naar een heilzamer samenleving van geloof, hoop en liefde.

Geen opmerkingen: