maandag 20 juni 2022

Wachten voor je huwelijksreis

Maandag 20 juni 2022
 
Naar de lange wachtrij buiten de vertrekhal van Schiphol

Trouwen in fasen
Als jong stel moesten Esther & Pieter wel het nodige geduld opbrengen om te trouwen en om hun huwelijk met een bruiloftsfeest te bezegelen. 
Op 17 april 2020 met strikte Corona-beperkingen toch trouwen, op 18 april 2020 dat in heel kleine familiekring toch alvast vieren in een kerk, en uiteindelijk dan de kerkelijke inzegening met een uitbundiger bruiloftsfeest pas kunnen vieren op 23 oktober 2021, dat is kenmerkend voor hoe veel bruidsparen in de Corona-pandemie een begaanbare weg hebben gezocht en gevonden om hun liefde te bezegelen met een trouwbelofte.

Eind goed, al goed
Eind goed, al goed, zou je kunnen zeggen.
Maar nu is het dan eindelijk zover dat ook die zo begeerde huwelijksreis begint, aansluitend op deze trouwfestiviteiten in drie delen.
Vandaag mag ik het jonge paar naar Schiphol brengen, waar ze met honderden andere reizigers helaas eerst moeten aansluiten in lange rijen binnen en zelfs buiten de vertrekhallen van het vliegveld. 
Vlak na het middaguur arriveren we op de Kiss & Ride-parkeerplaats van Schiphol, en nemen we afscheid van elkaar voor de duur van hun mooie huwelijksreis. 
Rond het avonduur krijgen we bericht dat ze bijna drie uren hebben moeten wachten in lange rijen om bij de gate te kunnen komen, vanwaar hun vliegtuig - met dan ook nog de nodige vertraging - vertrekt. 
Nog weer later ontvangen we bericht dat ze veilig zijn geland op hun eerste bestemming. 
Dat feest van die zo lang gewenste huwelijksreis gaat vandaag gelukkig dan toch beginnen. Het is ze zo van harte gegund, en we hopen dat ze volop mogen genieten van wat ze zullen zien en beleven.

Geen opmerkingen: