maandag 31 januari 2011

Profielen in Media en Entertainment

Maandag 31 januari 2011

In het jaar 2008 publiceerde de HBO-bachelor-opleiding "Media en Entertainment Management" (MEM) van Stenden hogeschool te Leeuwarden het boek, getiteld: "Profielen in Media en Entertainment". Het boek is door eigen MEM-studenten gemaakt, onder projectleiding van Stenden-docent Nikki Hately, die ook de boekomslag ontwierp. In dit profielenboek willen de makers enerzijds laten zien wat een aantal mensen heeft bewogen om in deze bedrijfstak te gaan werken en anderzijds te tonen welk loopbaanpad deze media-werkers hebben bewandeld. Het gaat hier - zoals opleidingsdean Patrick Bemelmans in zijn Voorwoord schrijft - vooral om "mensen die durf en initiatief tonen en keuzes maken".

Dit boek beschrijft de carrières in verschillende stadia en in verschillende sectoren van de media, zoals muziek, televisie, nieuwe media, print en radio. Elk hoofdstuk behandelt een sector en uit elke sector heeft men gekozen voor één media-werker. De volgende personen komen in dit boek aan het woord:

Muziek
Marcel Duzink werkt als Music Consultant bij Music and Images.
Dit bedrijf verzorgt muziek en geluidseffecten voor televisie en radio.

Televisie
Elian Wils werkt als Creatief Directeur in zijn eigen bedrijf Big Shots.
Big Shots is dè werkplek voor jonge televisiemakers, vooral als ze passie en ambitie combineren in hun werk.

Nieuwe Media
Dick Buschman is Managing Partner in zijn eigen bedrijf Achtung!
Achtung! is een interactief reclamebureau, waarin Dick samen met twee partners alle eigen reclameconcepten zelf ontwerpt.

Print
Jitske Kingma is Directeur van haar eigen Uitgeverij Elikser.
Elikser maakt het mogelijk dat de droom van elke schrijver verwezenlijkt kan worden, namelijk het uitgeven van diens boek.

Radio
Dave Kentie is Directeur van BNN Radio.
BNN wil goede programma's maken voor een zo breed mogelijke groep jonge mensen.

De MEM-studenten van het onderwijsmoduul "Media Productie" hebben er een aantrekkelijk geheel van gemaakt, dat uitnodigt om gelezen te worden. Dergelijke uitdagende initiatieven die tot mooie mediaproducties leiden, zijn zeker voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen: