woensdag 20 maart 2024

Pensioen voor badmeester Teije in Stiens

Zondag 17 maart 2024
 
Badmeester Teije gaat met pensioen

Een generatie zwemonderwijs verzorgen
Deze zondag is een bijzondere werkdag voor badmeester Teije Postma, werkzaam bij zwembad It Gryn te Stiens.
Na zo'n dertig jaar trouwe dienst in het Stienser zwembad is voor Tije de dag aangebroken om met pensioen te gaan.
Een grote poster in de hal van het Stienser sportcomplex meldt dat het vandaag de heuglijke, laatste werkdag is voor Teije.
Een welverdiend pensioen, want als je tientallen jaren werkzaam bent geweest in het zwembad van Stiens, heb je een hele generatie kinderen aan je voorbij zien komen, die hun zwemvaardigheid mede van jou hebben geleerd. 
Een belangwekkende, en toch ook wel dankbare taak, om zoveel kinderen zwemonderwijs te hebben gegeven, en toezicht te houden op al die zwemgasten, die door Teijes inzet zo veilig mogelijk van het zwembad gebruik konden maken.
Ook onze kinderen hebben zo ongeveer vijfentwintig jaar geleden hun zwemlessen van deze vermaarde 'badmeester Teije' genoten, en één van hen - onze oudste zoon Jan Wijbe - heeft daar nog een prachtig vervolg aan gegeven toen hij enkele jaren met succes heeft deelgenomen aan zwemtrainingen en zwemwedstrijden in zwemverenigingsverband in Stiens en omstreken.
En zo zal die hele generatie kinderen - en ook hun ouders en andere volwassen zwembadgebruikers - hun eigen herinneringen hebben aan deze trouwe medewerker van het Stienser zwembad met bijbehorend sportcomplex. 
Dan is het voor Teije nu tijd om te genieten van dit welverdiende pensioen.

Geen opmerkingen: