woensdag 7 februari 2024

Jabikspaad in etappes zonder of met vervolg

Zondag 4 februari 2024

Bezoek aan Refugio Ultreia Feinsum
Eerst het Jabikspaad
Aan het begin van de middag wordt bij ons aangebeld. Twee wandelaars met beiden een dagrugzak op de rug vragen om het pelgrimsstempel van onze Refugio Ultreia Feinsum in hun routeboekje van het Jabikspaad.
Het stel komt uit Utrecht, en is eergisteren bij de Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie begonnen met de eerste pelgrimsetappe van het Jabikspaad.
Vannacht hebben ze overnacht in het logement van Oude-Bildtzijl, en van daaruit zijn ze dus vanmorgen ook vertrokken, om vandaag door Stiens, Britsum, Koarnjum en Jelsum naar Leeuwarden te lopen.
Dan hebben ze hun eerste drie etappes van het Jabikspaad gelopen.
Of na het Jabikspaad ooit ook het lange vervolg richting Santiago de Compostela zal worden gelopen, is nog niet bekend, maar zij - van origine Spaans - heeft al wel het laatste stuk van de Spaanse camino gelopen, en dat vraagt natuurlijk om meer. De tijd zal het dus leren of er op afzienbare termijn of op langere termijn ooit een vervolg zal worden gegeven aan het Fries-Overijsselse Jabikspaad. Tot nader order is in elk geval de focus op het eerst maar eens voltooien van dat Jabikspaad; stap voor stap.

Geen opmerkingen: