maandag 25 december 2023

Kerstgezinsdienst in de Oase van Drachten

Zondag 25 december 2023 - Kerstfeest
 
De Wijzen uit het Oosten op bezoek in de stal van Bethlehem


















Ga je mee op zoek....
Vanmorgen gaat mim met ons mee naar het Kerstfeest in de Oase van de Protestantse Gemeente te Drachten.
Op deze Eerste Kerstdag wordt dat hier gevierd met een Kerstgezinsdienst voor iedereen, dus voor mensen van alle leeftijden, en van buiten en van binnen Drachten, op locatie en met techniek verbonden.
Het thema van deze feestelijke ochtendkerkdienst is: 'Ga je mee op zoek…'
Voorganger vanmorgen is domina Gera den Dikken, en het orgel wordt bespeeld door organist Ulbe Pranger.
We zingen in deze Kerstviering zowel nieuwe als ook traditioneel bekende kerstliederen.

Succesvolle primeur van de jeugdband
Maar er is ook een primeur in deze kerkdienst, want de nieuwe jeugdband van de Oase staat op het podium om enkele liederen voor ons te zingen - ook tussen de bedrijven door van het Kerstspel - en om voor een deel de samenzang van de gemeente te verzorgen.  
Dat is voor de jeugdige bandleden natuurlijk heel spannend, maar ze spelen en zingen overtuigend, en dat hun muziek en performance in de smaak valt, is duidelijk te horen aan het applaus dat ze na hun optredens scoren.

Vind Hem in een stal te Bethlehem
Tijdens de kerkdienst verzorgt een groep basisschoolkinderen een Kerstspel in meerdere scenes. Daarin maken we kennis met Jozef & Maria, die de aankondiging van de zwangerschap van Maria krijgen, waarna ze een meerdaagse voettocht ondernemen naar Bethlehem, om daar onderdak te vinden in een stal, waar Maria haar Zoon baart, die de naam Jezus krijgt.
Maar ze blijven niet alleen in de stal, want even later arriveert een groep herders, die in het veld hun schapen hebben verlaten, om op bezoek te gaan bij het prille ouderpaar, om daar het kindje Jezus te aanschouwen. 

Volg de Ster naar het Koningskind 
En daar blijft het niet bij, want even later arriveren ook de Wijzen uit het Oosten, die een wonderlijke ster achterna reisden, op zoek naar een koningskind.
Zij treffen Jezus aan bij Maria & Jozef. De baby ligt in een voederbak in de stal, waarin Jezus is geboren. Deze Wijzen knielen voor de kribbe neer, en bieden het jonge gezin hun kostbare geschenken aan.
Het is maar goed dat de gemeenteleden van deze protestantse gemeente vanmorgen hun vrienden, familie en bekenden hebben meegenomen naar de Oase om hier samen het blijde Kerstfeest te vieren, want het Kerstspel van de kinderen, de boodschap van de voorgangster, en de liederen die we samen zingen, getuigen er alle van dat wij vandaag stilstaan bij en vieren dat Jezus Christus ter wereld is gekomen voor jou en en voor mij, ja inderdaad, dus voor iedereen betekent dat een:

Vrolijk Kerstfeest!

Geen opmerkingen: