zondag 10 december 2023

Boerenstreekmarkt van Nije Leije bij Oude Leije

Zaterdag 9 december 2023
 
Kerstsfeer bij binnenkomst van de Boerenstreekmarkt

















Biologisch en lokaal aanbod
Vandaag is het al weer de derde keer dat de tweewekelijkse Boerenstreekmarkt wordt georganiseerd door de Nije Lije, de nieuwe broedplaats voor natuurlijk ondernemen in het noord-Friese Oude Leije.
Deze faciliteit voor natuurlijk en eerlijke toekomstigheid - die zich kenmerkt door groen, bio, energiebesparend, leuk en inspirerend - vindt plaats in de overdekte fabriekshal tegenover de molen van Vrouwbuurstermolen.
Deze boerenstreekmarkt is een warenmarkt voor biologische en lokale producten, zoals aardappelen, groente, fruit, vlees & vis, zuivel, brood en groenproducten, zoals vandaag bijvoorbeeld kerstdecoraties.
Verkeersregelaars begeleiden het komende en gaande verkeer over de grote parkeergelegenheid, en bij binnenkomst in de fabriekshal valt je direct de versiering op die de sfeer van de feestdagen rond kerst ademt.
Binnen maak ik een rondgang langs de marktkramen, om hier en daar ook de seizoensgebonden bio-streekproducten rechtstreeks van onder andere de aanwezige boerenbedrijven te kopen.
Ook aan de gezelligheid is gedacht, want er is catering, dus wie onder het genot van iets lekkers een praatje met elkaar wil maken, kan hier ook prima terecht.

Geen opmerkingen: