vrijdag 29 september 2023

Startzondag 2023 van de Protestantse Gemeente te Stiens

Zondag 17 september 2023
 
Presentatie van het kinder- en jeugdwerk in het Jeugdhonk van De Hege Stins

















Startdienst
Elk jaar gaan we als Protestantse Gemeente te Stiens met het nieuwe kerkelijke seizoen van start met de zogenoemde Startzondag. Dit jaar vindt deze startzondag plaats in De Hege Stins te Stiens.
Aangevangen wordt met een ochtendkerkdienst onder leiding van dominee Jak Verwaal en kerkelijk werkster Tine de Vries.  
Aan deze startdienst wordt muzikale medewerking verleend door onze gemeenteband United.
Direct na afloop van deze liturgische startviering biedt de in de gemeente breed samengestelde onderzoekswerkgroep haar onderzoeksrapport 'Kerk in de toekomst' aan, waarin zij rapporteert over hoe onze Protestantse Gemeente te Stiens een leer- en leefplek voor alle generaties kan vormen, bijvoorbeeld in de kerkdiensten, bij kerkelijke activiteiten, in de kerkelijke gemeente-organisatie, en bij het 'geloven thuis'. 

Laat zien wat je doet, en nodig uit
Na deze kerkdienst is er koffie met feestelijke traktatie en bovenal ontmoeting met elkaar.
Voor het tweede programmadeel worden de aanwezige gemeenteleden uitgenodigd om door het kerkgebouw te gaan lopen langs alle her en der opgestelde presentatietafels, waarin allerhande groepen uit onze kerkelijke gemeente zich presenteren, om te laten zien en te vertellen over hun gebruikelijke werkzaamheden, en over hun programma voor het komende kerkelijke seizoen van onze gemeente.
De kinderen en de tieners en hun leiding hebben bijvoorbeeld in het Jeugdhonk van De Hege Stins een uitgebreide presentatie van wat ze in de afgelopen periode zoal hebben gedaan, en daar worden ook de programma-overzichten van de activiteiten voor het komende werkseizoen meegegeven aan belangstellende gemeenteleden, jong en oud.

Ga je mee, en doe je mee? 
Zo zijn er ook allerlei presentatietafels van bijvoorbeeld de Kerkvoogdij, over ons Diaconaal werk, van de werkgroep Kerkelijke Menukaart die periodiek maaltijden serveert in de kerk, de Zendings- en Evangelisatiecommissie die bijvoorbeeld haar Sing Ins presenteert, en ook de wandelgroep laat van alles zien en horen over en van de groep gemeenteleden die in het afgelopen seizoen het Jabikspaad hebben gelopen, en die in het komende seizoen gaan beginnen met het groepsgewijs bewandelen van het Friese Sint-Odulphuspad.  
En zo is er vandaag - en ook in het komende seizoen - van alles te zien, te horen en te doen in De Hege Stins van Stiens. Ga je mee, en doe je mee?

Geen opmerkingen: