vrijdag 29 september 2023

Familiedag in De Strandhoeve van Baarlo

Zaterdag 16 september 2023
 
Wandelen in het Rijksmonument Waterloopbos bij Marknesse

















Ochtend
Vandaag hebben we onze jaarlijkse familiedag van Durkje haar familie De Jong. Het is de dag waarop vier generaties De Jong elkaar ontmoeten op een steeds wisselende locatie, elk jaar door een wisselende organisator georganiseerd. 
Dit jaar vindt deze familiedag op een zonovergoten najaarsdag plaats in De Strandhoeve te Baarlo. 
De ontvangst is van 11:00-12:30 uur en als bijna alle ruim vijftig familieleden zijn gearriveerd, genieten we binnen en buiten van de zogenoemde Boerenlunch.

Middag
Het middagprogramma is bijzonder gevarieerd. Zo kun je op deze locatie een bezoek brengen aan het Maïsdoolhof, het Blote Voetenpad of door de Avonturentuin gaan. Je kunt op deze locatie ook kiezen voor boogschieten en wandklimmen. En voor de kinderen, de jeugd en voor actieve volwassenen is er een speelterrein met onder andere een waterspeelplaats en een springkussen.
Durkje en ik gaan met andere familieleden van vier generaties een wandeling maken door het (rolstoel- en kinderwagentoegankelijke) Waterloopbos nabij Marknesse.
Rijksmonument Waterloopbos is een historisch openlucht laboratorium in een prachtig polderbos. Hier zijn voorheen honderden onderzoeken uitgevoerd naar het gedrag van water. Je vindt er restanten van het onderzoek naar de Nederlandse Deltawerken, maar ook van waterwerken voor exotische plekken zoals de haven van het Afrikaanse Lagos. Het bos is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De gemarkeerde wandelroutes leiden je lang of kort langs de modellen van waterwerken die als ruïnes in het bos liggen.

Avond
Weer teruggekeerd in De Strandhoeve kun je onder het genot van een hapje en een drankje elkaar ontmoeten op het outdoor-terrein en op het terras.
Het weer werkt vandaag alleszins mee, want het is prachtig weer om de hele dag buiten te verblijven.
Rond het avonduur is de grote houtoven naast ons terras opgestookt, en kan de Pizza Party 'di Grande' beginnen. We krijgen uitleg over hoe één en ander daartoe zal gaan verlopen, en dan wordt iedereen in de gelegenheid gesteld om binnen de beschikbare pizzabodems te beleggen met allerhande lekkere etenswaren, om zo je eigen samengestelde pizza te ontwerpen.
Met je pizza kun je naar buiten, naar de pizza-oven, waar een pizza-bakker klaar staat om je pizza in de steenoven te schuiven, waar bodem en pizza dan snel worden gegaard. En dan: smullen maar.
Halverwege de avond, als het al begint te schemeren, en iedereen weldoorvoed en weltevreden is, nemen we afscheid van elkaar en keren we allen huiswaarts.

Geen opmerkingen: