donderdag 29 juni 2023

Muziekfestival 2023 van De Wegwijzer in Westerbork

Donderdagavond 22 juni 2023
  
Eerste optreden van het Muziekfestival 2023 in Westerbork

















Muziekfestival met lichte regen
De christelijke basisschool 'De Wegwijzer', gevestigd in de multifunctionele accommodatie 'Groene Borg' te Westerbork organiseert vandaag voor haar basisschoolkinderen, voor hun ouders en broers en zussen, opa's en oma's, en andere familieleden en belangstellenden het jaarlijkse Muziekfestival op het schoolplein van deze basisschool.
Omdat onze kleinzoon Elwin leerling is van deze basisschool zijn wij als 'pake & beppe' uitgenodigd om vanuit Fryslân bij dit muzikale evenement in de buitenlucht aanwezig te zijn.
Als we onderweg ter hoogte van Beilen zijn, begint het te regenen, en dat houdt helaas niet op, want gedurende het hele muziekfestival blijft het regenen. Gelukkig regent het maar licht, dus met een paraplu of regenkleding, en onder de tentdaken van de picknicktafels en van de marktkramen kun je nog prima buiten verblijven.
De basisschooldirectrice Cobi Lakerveld heet alle kinderen en het publiek bij het podium op het schoolplein van harte welkom bij de opening van dit muziekfestival.

Vrolijke muziek van alle groepen
In de binnenhoek van het schoolgebouw is op het schoolplein een podium gebouwd, waarop de kinderen van de opeenvolgende basisschoolgroepen per groep enkele liedjes op de bühne brengen. Daarbij wordt onder aanstekelijk enthousiasmerende begeleiding van meester Pieter de Jong naar hartenlust gezongen, en knap gemusiceerd met verschillende instrumenten. 
Onze kleinzoon Elwin is met zijn groep als eerste aan de beurt om de ingestudeerde liedjes met de bijbehorende bewegingen ten tonele te brengen. En dat gaat prima; prachtig om te zien en te horen.
De kinderen zetten hun beste beentjes voor om de ingestudeerde liedjes met verve ten gehore te brengen, met af en toe een grapje tussendoor, en ze oogsten na elk lied een welverdiend hartelijk applaus van het publiek op het schoolplein.  

Festival op het schoolplein en in de school
Tussen 17:00 uur en 19:00 uur genieten alle aanwezigen van de vrolijke schoolmuziek en van elkaars gezellige aanwezigheid. En dat niet alleen. Rondom het schoolplein staan namelijk allerhande kramen, waar de gasten lekkere etenswaren, drinken, suikerspin, fruitmix en ijs kunnen kopen, zodat ook die culinaire faciliteiten ertoe bijdragen dat dit muziekfestival ondanks de lichte regen in de openlucht toch zeker een succes wordt.
Als alle groepen van de basisschool hun optreden achter de rug hebben, worden alle aanwezigen van het schoolplein uitgenodigd om mee naar binnen te komen, want daar volgt nog een hele mooie muzikale toegift.
Binnen zit namelijk 'Het Orkest Westerbork', en dat orkest gaat samen met een groep musicerende kinderen van onder andere het leerlingenorkest van Het Orkest een veelzijdig slotoptreden verzorgen. De basisschoolkinderen musiceren mee, en af en toe wordt ook het publiek in de volle gemeenschapsruimte van de basisschool genodigd om met zang en beweging mee te doen met het groot festivalorkest.  
Zo eindigt dit geslaagde muziekfestival op vrolijke wijze, en tot slot komt basisschooldirectrice Cobi Lakerveld nogmaals op de bühne om alle kinderen, de enthousiast begeleidende leerkrachten, Het Orkest, en al die andere medewerkers en ook de gasten te bedanken voor hun komst en hun gewaardeerde bijdrage aan dit vrolijke muziekfestival.

Geen opmerkingen: