vrijdag 20 januari 2023

Voortgang op Nijkleaster Westerhûs

Dinsdag 17 januari 2023
 
Ook aan het exterieur van de kloosterboerderij wordt nog hard gewerkt

















Assurantievergadering over Nijkleaster en haar nieuwe klooster
Vanmorgen hebben we met een groepje van vijf personen een vergadering bij ons thuis over het gehele verzekeringspakket van onze Stifting Nijkleaster. 
Jaarlijks evalueren we onze verzekeringsportefeuille, maar ook tussen alle klooster-bedrijven door moeten er nog wel eens één of meer wijzigingen worden aangebracht in ons assurantiepakket. 
Een heel belangrijk moment daarin is de aanstaande oplevering van het hele kloostercomplex op It Westerhûs onder de klokslag van Hilaard, waarna de bewoning en ook het proefdraaien van ons nieuwe kloostercomplex aan zal vangen, gevolgd door de officiële opening gedurende het Pinksterfeest later dit jaar. 
Zeker deze korte termijnplannen maken het wenselijk en noodzakelijk om de nodige aanpassingen in onze assurantieportefeuille aan te brengen, vandaar deze zakelijke bijeenkomst van vanmorgen.
Direct aansluitend op deze bijeenkomst rijden we gezamenlijk naar Hilaard, waar we een werkbezoek gaan brengen op de bouwlocatie van It Westerhûs, waar met inzet van heel veel bouwlieden en vrijwilligers momenteel de restauratie van de kloosterboerderij vordert en waar ook de nieuwbouw van de kloosterwoningen en de kloostergastenverblijven haar definitieve vorm en inhoud krijgen.
 

Geen opmerkingen: