donderdag 26 januari 2023

Bestuursvergaderen in de Sint-Radboudkerk van Jorwert

Dinsdag 24 januari 2023
 
Het model van de kerktoren in de Sint-Radboudkerk

Liturgische begin
Vanavond komen we als bestuur van Stifting Nijkleaster weer bijeen voor onze maandelijkse bestuursvergadering; de eerste van dit nieuwe kalenderjaar.
We prijzen ons gelukkig met het feit dat we vanavond een kandidaat-bestuurslid in ons midden hebben, die zich vanaf vandaag oriënteert op een bestuurslidmaatschap van ons kloosterstichtingsbestuur.
We beginnen - zoals te doen gebruikelijk - met een korte viering in het koor van de Jorwerter Sint-Radboudkerk, onder leiding van dominee Hinne Wagenaar van Nijkleaster.
Daarna verlaten we de kerkzaal, om door de ontvangsthal van de kerk in stilte naar de vergaderruimte in de Voorkerk te gaan.

Zakelijk deel
In het zakelijke deel van de vergadering beginnen we eerst met een terugblik op de werkafspraken van onze vorige vergadering, en daarna bespreken we de bestuurszaken die vandaag op de agenda staan.
De restauratie en nieuwbouw van Nijkleaster Westerhûs vorderen, en de oplevering van onze kloostervestiging komt inmiddels in zicht. Daarover bespreken we vanavond de voortgang, en monitoren we de voortgang ook op de financiën van dit majeure bouwproject.
Vervolgens komen een aantal items aan de orde vanuit het Kleasterburo en blikken we daarna vooruit op de bijeenkomsten die zijn geweest en die nog komen in het kader van de hechte samenwerking die wij momenteel ontwerpen tussen de Protestantse Gemeente Westerwert en onze Stifting Nijkleaster.
De kleasterlingen in spe zijn samen met andere vrijwilligers ook volop actief om de komende periode van oplevering, verhuizing, bewoning, proefdraaien en feestelijke opening (met Pinksteren 2023) voor te bereiden, dus ook die aspecten van Nijkleaster komen vanavond aan de orde in onze stichtingsbestuursvergadering.

Geen opmerkingen: