donderdag 22 december 2022

Ochtendviering van Nijkleaster in de vierde week van Advent

Woensdagochtend 21 december 2022
 
Vier Adventskaarsen branden in de kloosterkerk van Nijkleaster in Jorwert

















Vieren & kuieren
De wekelijkse Kleasterkuiers van Nijkleaster in Jorwert gaan in principe altijd door, dus ook in de tijd van Advent. Ook halverwege deze vierde Adventsweek vindt derhalve op de gebruikelijke woensdagochtend vanaf 9:30 uur de ochtendviering van Nijkleaster plaats in de Sint-Radboudkerk van het Friese Jorwert. 
Op de liturgische tafel voorin de kerk branden dan de vier Adventskaarsen.
Zo'n dertig belangstellenden nemen vanmorgen deel aan deze ochtendviering, waaronder ook een groep medewerkers van de Friese Poort, waarmee Nijkleaster in de afgelopen jaren een hechte samenwerking heeft opgebouwd. Geert van der Heide is vanmorgen onze kleaster-pianist ten behoeve van de muzikale begeleiding.
Voorganger van deze viering is kleaster-pastor domina Saskia Leene, die ons in een halfuurtje aan de hand van de lezingen, de stiltes, de gebeden en de meertalige gezangen meeneemt in deze Adventsviering.
Na de viering drinken we met zijn allen koffie, met daarbij de gebruikelijke Kleasterkoeke. 
In de staande kring worden we dan uitgenodigd om een vrouw in gedachten te nemen, en daar zo mogelijk van te vertellen waarmee zij jou inspireert in het leven van alledag.
Na de koffiepauze ga ik in de Voorkerk van onze kloosterkerk in het geplande gesprek met  kwartiermaker Hessel Veldhuis van Nijkleaster, en dan gaat de grote groep deelnemers van dit ochtendprogramma naar buiten, om onderweg tijdens hun Kleasterkuier een bezoek te brengen aan de stal met schapen in het naburig buurtschap Hesens.

Geen opmerkingen: