dinsdag 27 december 2022

Kerstavondviering in de Sint-Vituskerk van Feinsum

Zaterdag Kerstavond 24 december 2022
 
Muziek van fanfare Crescendo in de Sint-Vituskerk van Feinsum

















Kerstavond in Feinsum
Vanavond is het Kerstavond. Dan bezoeken we de gezellige Kerstavondbijeenkomst in de Sint-Vituskerk van Feinsum. Elk jaar organiseert Dorpsbelang Feinsum deze Kerstsamenzang, waaraan de fanfare Crescendo van Hijum & Feinsum haar gewaardeerde medewerking verleent.
De kerk is bijna vol als alle gasten om 19:30 uur welkom worden geheten door Dick Adema, namens Dorpsbelang Feinsum. 
De kerkzaal is wederom prachtig versierd met kerstdecoraties, en de electrische verwarming van onze dorpskerk houdt het aangenaam warm in deze voormalige kloosterkerk, waarin al eeuwenlang het Kerstfeest is gevierd.

Kerstsamenzangavond met Crescendo
Na het welkomstwoord speelt Crescendo onder leiding van haar plaatsvervangend dirigent Piet van der Heide 'The Shining Star', verwijzend naar de ster van Bethlehem. Dat beantwoorden we met samenzang van 'Komt allen tezamen'. 
Nadat Crescendo het muziekstuk 'Lord of the Rings' ten gehore heeft gebracht, luisteren we naar het kerstverhaal van Lucie Borger-Hijma, één van de leden van de fanfare. Het is een nostalgisch verhaal met als boodschap dat het bij het zingen van Kerstliederen niet uitsluitend erom gaat dat muzikale perfectie nagestreefd en bereikt moet worden, maar dat bovenal de ziel in de muziek gelegd moet zijn door de passie waarmee de Kerstliederen gezongen worden.
Dirigent Piet van der Heide beaamt dat overigens aan het eind van deze bijeenkomst ook wel, door aan te geven dat dat voor hem als dirigent van een fanfare zoals Crescendo ook wel een ware uitdaging is. Wij hoeven ons daartoe bij Crescendo echter geen zorgen over te maken. Crescendo doet het goed!
We zingen samen 'Hoor de Eng'len zingen d' Eer', en luisteren daarna naar de muziekstukken 'Mary, Young and Fair' (van Patrick Millstone) en 'White Christmas', beide gespeeld door Crescendo.
Samen zingend sluiten we deze Kerstsamenzangavond dan af met eerst 'Stille nacht' en tot slot de lofzang van het 'Ere zij God'.

Gezelligheid troef in Feinsum
Het is altijd mooi om in ons dorp zo met de gewaardeerde inbreng van Crescendo Hijum-Feinsum samen te komen op Kerstavond, en als na afloop van dit samenzangprogramma dan de warme chocolademelk en Glühwein rond worden gedeeld met daarbij het klassieke kerstkransje, dan is dit avondprogramma wel compleet en sluiten we het als dorpelingen samen met de fanfare-leden van Crescendo gezellig af.
Morgen vieren we het Kerstfeest op Kerstmorgen.

Geen opmerkingen: