dinsdag 23 augustus 2022

Vervoersverbod ook bij Feinsum

Zondag 21 augustus 2022
 
Vervoersverbod op de Hege Hearewei vanuit Feinsum

















Ten westen en ten zuiden van Feinsum
Vogelgriep is een dierziekte die voor kippen, kalkoenen en eenden gevaarlijk is. Deze besmettelijke ziekte kan jaarlijks terugkomen in Nederland. 
Op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) van de Overheid kun je lezen of en waar vogelgriep heerst in ons land. Daar kun je ook lezen of er maatregelen gelden om de ziekte te bestrijden, zoals een ophokplicht voor pluimveebedrijven, een afschermplicht voor hobby-houders of een vervoersverbod.
Zo is er onlangs een Vervoersverbod-verkeersbord geplaatst op de Hege Hearewei bij de ingang van Feinsum, waarmee duidelijk wordt gemaakt dat ook het tracé van de Hege Hearewei vanuit Feinsum in zuidelijke richting momenteel valt onder het vervoersverbod van pluimvee. 
Op de landkaart van Nederland op de website van de NVWA is te zien dat een groot gebied van noordwest-Fryslân ten zuiden en ten westen van Feinsum onder het actuele Vervoersverbod valt. De Hege Hearewei en de Holdingawei van Feinsum vormen respectievelijk de oost- en noordgrens van dit gebied waarvoor het vervoersverbod nu geldt.

Geen opmerkingen: