zaterdag 19 februari 2022

Regenboog na de storm in Feinsum

Zaterdag 19 februari 2022
 
Regenboog bij Feinsum

Zuur
Gistermiddag, gisteravond en vannacht heeft de storm met de naam Eunice ons land geteisterd.
Vier mensen zijn omgekomen door deze allesontwrichtende storm, en voor velen is de stormschade vandaag nog niet te overzien.
Foto's, filmbeelden en nieuwsberichten over de vreselijke schade die Eunice in bijna heel Nederland- maar ook in de landen om ons heen - heeft aangericht, schokken ons bij het zien en horen ervan.
Rond 3:00 uur vannacht was de grootste kracht van de zeer zware storm met af en toe windstoten van orkaankracht over zijn hoogtepunt heen. 
Langzamerhand matigt de storm, maar ook de rest van de dag blijft het behoorlijk waaien.

Zoet
Overal - en ook in ons dorp Feinsum - wordt waar dat nu al kan direct de schade zo goed als mogelijk hersteld, en de rest zal in de komende week of komende weken vast wel worden aangepakt.
Vanmorgen tussen negen uur en half tien breekt zelfs de zon even door, en dat maakt het qua sfeer direct een stuk aangenamer om naar buiten te kijken, en weer naar buiten te gaan.
Omdat het ten westen van Feinsum regent, duurt het maar even, of de regenboog staat kleurrijk aan het firmament; een teken van hoop, verwachting, van ... nooit weer; passend bij het spreekwoord 'Na regen komt zonneschijn', en misschien ook wel voor 'Na het zuur komt het zoet'.

Geen opmerkingen: