vrijdag 18 februari 2022

Fietspelgrim op het Jabikspaad passeert Feinsum

Dinsdag 15 februari 2022
 
Fietspelgrim Marcel bij Refugio Ultreia Feinsum

Anders pelgrimeren
Wat doe je als je als wandelende pelgrim al enkele malen de pelgrimspaden van Portugal en Spanje hebt bewandeld, en je wel eens iets anders wilt?
Voor die vraag heeft pelgrim Marcel uit het Noordhollandse Kwadijk zichzelf gesteld.
Hij kocht daarop een degelijke fiets, met de nodige toebehoren, om meerdaagse fietstochten te gaan maken.
Maar ja, dan wil je ook wel eens even een aantal dagen proeffietsen, om ervaring op te doen in het langeafstandsfietsen.
Daarom vatte hij het plan op om in deze week van het Fries-Overijsselse pelgrimspad - het 'Jabikspaad' - de oostelijke fietsroute te fietsen als testcase.

Pelgrimeren op de fiets op het Jabikspaad
Deze wandelende pelgrim en nu dus ook fietspelgrim in spe meldde zich vroegtijds bij onze refugio met de vraag of hij op de eerste dag van zijn fietspelgrimage de nacht mag doorbrengen in onze Refugio Ultreia Feinsum.
Dat kon, dus gistermiddag arriveerde fietspelgrim Marcel - na de nodige harde wind-kilometers - bij onze refugio in Feinsum, nadat hij na zijn treinreis tot aan Dronryp, via Sint-Jacobiparochie, Zwarte Haan, Nieuwe Bildtzijl en Oude Bildtzijl de eerste ruim twintig kilometers van het Jabikspaad had gefietst. Zijn eerste pelgrimsstempel had Marcel bij de Groate Kerk van Sint-Jacobiparochie gehaald, en het tweede pelgrimsstempel krijgt hij nu van onze refugio.
Gisteravond hadden we een gezellige avond met deze ervaren pelgrim Marcel, waarin we veel ervaringen van onze wederzijdse wandelpelgrimages hebben uitgewisseld.
Vanmorgen hebben we gezamenlijk ontbeten, en daarna nemen we afscheid en vertrekt Marcel vanuit Refugio Ultreia Feinsum, en vanuit Feinsum, om dan via onder andere Stiens en Leeuwarden naar Terband te fietsen, waar hij vannacht als pelgrim de nacht zal doorbrengen in de kerkrefugio van Terband.  


Geen opmerkingen: