woensdag 12 januari 2022

Stil Kenniscampus-plein in Corona-tijd

Dinsdag 11 januari 2022
 
Een stil Kenniscampus-plein in Leeuwarden

















Corona en regels voor hogescholen en universiteiten
Van maandag 10 januari tot zaterdag 15 januari 2022 wordt in het hoger onderwijs van universiteiten en van hogescholen afstandsonderwijs gegeven en vinden er geen fysieke onderwijsactiviteiten plaats. 
Een uitzondering hierop geldt voor toetsing en examens, voor praktijkgericht onderwijs en voor ondersteuning van kwetsbare studenten. 
Daarnaast vinden er in deze periode in de instellingen voor hoger onderwijs ook geen fysieke onderzoeksactiviteiten plaats, met uitzondering van onderzoeken die strikt locatie-gebonden zijn.

Stil op het campusplein
Dat is vandaag overduidelijk te merken als ik op het plein van de Leeuwarder Kenniscampus loop.
Normaal gesproken - vóór het Corona-tijdperk - is het een drukte van belang op het Kenniscampusplein, met heen en weer lopende studenten en medewerkers, die het Kenniscampusplein op of af gaan, en die zich bewegen van het ene hogeschoolgebouw naar het andere.
Maar nu - ten tijde van de strikte Corona-maatregelen - NHL Stenden Hogeschool zich vanzelfsprekend ook houdt aan de door de overheid opgelegde beperkingen in de strijd tegen de verspreiding van het Covid-19-Coronavirus, is het betrekkelijk stil op de Kenniscampus aan de Rengerslaan in Leeuwarden.
Als ik op het plein tussen de hogeschoolgebouwen wandel, loopt er welgeteld slechts één student voor me op het plein. Hij gaat het rechter onderwijsgebouw in, en ik het linker. 
En dan rest weer een leeg plein.

Geen opmerkingen: