woensdag 12 januari 2022

Lydia Kruiper exposeert in NHL Stenden Hogeschool

Woensdag 12 januari 2022
 
Keramiek-beelden van Lydia Kruiper


















Keramiek in de hogeschool
Momenteel exposeert Lydia Kruiper in de grote ontvangsthal van het noordelijke hogeschoolgebouw van NHL Stenden Hogeschool te Leeuwarden.
De expositie bevindt zich op de begane grond tussen de hogeschoolbibliotheek en het studentencafé van dit hogeschoolgebouw aan de Rengerslaan.
De expositie toont met name haar handgemaakte beelden, potten, vazen, kopjes en schalen. De geëxposeerde werken zijn bij haar ook te koop.

De keramiste
Voorheen werkte Lydia Kruiper bij het Friesland College, maar sinds 2013 is ze in dienst als lerarenopleider bij NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. 
In 2012 is Lydia begonnen met het volgen van enkele workshops keramiek. Al gauw kreeg ze de smaak te pakken en na een aantal cursusjaren in Leeuwarden en in Mûnein volgde ze intensieve lesweken in onder meer Gouda, Frankrijk en België. In de loop van de jaren is haar passie voor het werken met klei en daarmee de fascinatie voor de veelzijdigheid van dit prachtige ambacht flink toegenomen.
Voor Lydia is het elke keer weer fascinerend om te zien hoe een hoop klei zich in haar handen vormt tot iets bijzonders. Vanuit de basisvormen die ze draait, maakt ze bijzondere objecten; soms kleurrijk, en ook met een grote mate van functionaliteit.
De natuur is daarbij haar inspiratiebron.  De schoonheid ervan wil ze in haar werk benadrukken; met de bedoeling iedereen te laten zien hoe bijzonder en hoe kostbaar on ze natuur voor ons allen is.

Geen opmerkingen: