dinsdag 23 november 2021

Tweede Evaluatiesessie voor het Bestuur van Stifting Nijkleaster in Jorwert

Maandag 22 november 2021
  
Entree van de Sint-Radboudkerk te Jorwert

Eerste sessie
Vanavond komen we als bestuur van Stifting Nijkleaster voor de tweede sessie bijeen in de Sint-Radboudkerk ten behoeve van onze periodieke bestuursevaluatie van het stichtingsbestuur van Nijkleaster.
De eerste sessie van de Bestuursevaluatie 2021 vond plaats op 5 oktober 2021. In die eerste ronde hebben we ieder voor zich onze zelfreflecterende items ingebracht, om daarna alvast kort door te spreken over enkele van de aspecten die in de evaluatie over onszelf en over elkaar zijn genoemd. Van deze eerste bijeenkomst is een verslag gemaakt, waarmee we vanavond de volgende evaluatieronde ingaan. 

Tweede sessie
Vooraf hadden we afgesproken dat we middels een zogenoemde swot-analyse vanavond eerst komen tot het opstellen van een aantal interne sterktes & zwaktes, en externe bedreigingen & kansen van het bestuur, die we als stichtingsbestuur momenteel onder ogen zien.
Na onze binnenkomst in de kerk van Jorwert en na het korte avondgebed in de kring in de kerkzaal van de Sint-Radboudkerk beginnen we daarmee. Van onze kloosterkerk is alleen de kerkzaal groot genoeg om om royale afstand van elkaar in de kring te zitten, dus we nemen de lage temperatuur in de kerkzaal ten behoeve van anti-Corona-verantwoord vergaderen voor lief, en gaan met warme harten in gesprek in deze koele kerk.
We beginnen met vier rondgangen in de kring, waarin eenieder per ronde vertelt wat hij/zij als bestuurder de interne sterktes en zwaktes vindt van ons stichtingsbestuur, waarna we elkaar vertellen welke externe bedreigingen en kansen we als stichtingsbestuur op ons bestuur zien afkomen.
Vervolgens bespreken we nog een drietal ingebrachte evaluatieverslagen, die de vorige keer nog niet aan de orde waren gekomen.

Vervolg
Omdat we momenteel een vacature in ons bestuur hebben voor een volgende bestuurssecretaris van Stifting Nijkleaster, bespreken we vervolgens wat we van onze evaluatie van dit jaar nog mee kunnen nemen in het op te stellen profiel voor de nieuwe bestuurssecretaris.
Met de conclusies van de vorige keer en met de belangrijkste resultaten van onze swot-analyse van vanavond gaan we in een volgende bestuursvergadering komen tot afspraken en acties met het oog op het komende bestuursjaar. 
Bovendien bespreken we dan ook het huidige rooster van benoemen en aftreden, en de huidige portefeuilleverdeling van bestuurders verdeeld naar primus en secundus.
Met deze evaluatiesessie en het vervolg daarop krijgen we zicht op de vraag of we de goede dingen ook goed hebben gedaan, en hoe goed nog beter kan worden. Daarmee hopen we te bereiken dat de kwaliteit van ons bestuur toeneemt, want - zo vinden we - het kan immers altijd beter.

Geen opmerkingen: