donderdag 11 november 2021

Bestuursvergadering Stifting Nijkleaster in de Sint-Radboudkerk

Dinsdagavond 9 november 2021
  
In het koor van de kloosterkerk van Nijkleaster in Jorwert

















Twee bijeenkomst in de Sint-Radboudkerk
Vanavond worden er twee bijeenkomsten in de Sint-Radboudkerk van Jorwert georganiseerd. De ene aanwezige groep is een gecombineerde groep van de Protestantse Gemeente Westerwert en van Nijkleaster. De andere groep is hier voor de bestuursvergadering van de Stifting Nijkleaster.
Omdat beide groepen gelijktijdig aanvangen, beginnen we de beide bijeenkomsten gezamenlijk met een korte avondviering in de Redbadtsjerke van Jorwert. Daarna gaan we uiteen. De groep die vanavond het Kerstfeest van Westerwert & Nijkleaster gaat voorbereiden, vergadert in de Voorkerk, en wij gaan naar De Ferdjipping voor de bestuursvergadering van Stifting Nijkleaster.
Na het vaststellen van de agenda en de mededelingen, bespreken we het beoogde proces om in samenwerking met andere partijen op termijn toe te werken naar een kloostergemeente, als opvolger van de kerkelijke gemeente Westerwert en de Stifting Nijkleaster. We pionieren officieel al vanaf 2021, en ook dit eenwordingsproces zien we als één van onze pioniersactiviteiten. We zijn op zoek naar nieuwe, eigentijdse vormen, om uiteindelijk de protestantse open kloostergemeente van Nijkleaster te realiseren.

Bestuursvergadering
Daarna komen de bouw-aspecten omtrent Westerhûs aan de orde. Inmiddels zijn we zover dat de restauratie, de verbouw en de nieuwbouw van ons kloostercomplex Westerhûs van start zijn gegaan. De aannemer is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden, en over ruim een jaar zal Westerhûs als kloostercomplex bestaan uit een gerestaureerde en verbouwde kloosterboerderij, met daarbij kloosterwoningen voor de kloosterlingen en gastenkamers voor de gasten die voor één of meer dagen bij Nijkleaster te gast zullen zijn.
Vervolgens komen enkele financiële zaken aan de orde, gerelateerd aan Nijkleaster in Westerhûs en aan de stichting waarvan Nijkleaster uit gaat.
Nu onze activiteiten in het kader van het Jentsje Popma-jaar zijn beëindigd, blikken we op hoofdlijnen dankbaar alvast even terug op de successen van dit bijzondere Popma-jaar.
Binnenkort zullen we de tweede sessie hebben in het kader van de jaarlijkse bestuursevaluatie, dus we benutten dit moment alvast om vooruit te blikken op de wijze waarop we deze tweede evaluatiesessie vorm en inhoud zullen geven.
Voorafgaand aan het afsluiten van deze bijeenkomst bespreken we kort nog onze actielijst en jaarplanning, en dan is het moment aangebroken om deze bestuursvergadering te sluiten en huiswaarts te keren.

Geen opmerkingen: