maandag 27 september 2021

Refugio Ultreia Feinsum in de media

Maandag 27 september 2021
   

Vandaag in de Leeuwarder Courant in de rubriek 'Gehoord en Gezien'























'Pelgrimsoord'
in de Leeuwarder Courant
Vandaag publiceerde de Leeuwarder Courant in haar rubriek 'Gehoord en Gezien' een kort artikel, waarin wordt verwezen naar een groter artikel dat deze maand is gepubliceerd in de Rattelwacht, de dorpskrant van de dorpen Hijum & Feinsum.
In dat dorpskrant-artikel verwijst de redactie naar de uitzending van Omrop Fryslân Radio over onder andere de pelgrimstochten van Durkje en mij naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela.
Hierboven staat de tekst die vandaag is gepubliceerd in de Leeuwarder Courant, en hieronder beschrijf ik de wijze waarop dat tot stand is gekomen.

Omrop Fryslân Radio oer 'Pylgerjen'
Op 17 mei 2021 is verslaggeefster Froukje Sijtsma van Omrop Fryslân Radio bij ons in onze Refugio Ultreia Feinsum op bezoek geweest voor een buitenshuis radio-interview over ons pelgrimeren naar de Spaanse pelgrimsstad Santiago de Compostela.
Op Pinksterzondag 23 mei 2021 heeft Omrop Fryslân Radio dat radio-interview over pelgrimeren (Fries: pylgerjen) uitgezonden in haar radioprogramma 'Buro de Vries'. Op 25 mei 2021 heb ik daarover een blog op mijn weblog gepubliceerd.

Rattelwacht fan Hijum & Feinsum
De dorpskrant-redactie van de Rattelwacht had ook kennisgenomen van deze pelgrimage-documentaire van Buro de Vries op Pinksterzondag.
In deze dorpskrant wordt elke keer verslag gedaan van allerlei gebeurtenissen in en om onze beide dorpen Feinsum en Hijum. Op deze wijze blijven we met zijn allen op de hoogte van het wel en wee van onze mede-dorpsbewoners en van de diverse gebeurtenissen en ontwikkelingen binnen en rond beide dorpen.
In het recente september-nummer van de Rattelwacht werd bijvoorbeeld onderstaand artikel gepubliceerd over ons radio-interview. 

Door met je computermuis op de hier bijgevoegde afbeeldingen te klikken of die aan te raken op je aanraakscherm verkrijg je een vergroting van de artikelen op je beeldscherm, hetgeen de leesbaarheid van bovenstaande en onderstaande artikelen vergroot.

Artikel in de Rattelwacht, Doarpskrante fan Hijum en Feinsum, september 2021 48e jaargang nr 191

Geen opmerkingen: