maandag 30 augustus 2021

Vaar-wel op de Harmonie

Donderdag 26 augustus 2021

Zomer-expositie in de Sint-Piterkerk van Grou


















Vaar-wel
Nog eenmaal komen we vandaag als collega's van de Bestuursstaf van het College van Bestuur van NHL Stenden Hogeschool bijeen in de voormalige en ook nog steeds huidige samenstelling. Door een organisatorische herordening zullen een aantal collega's met ingang van volgende week hun werkzaamheden voortzetten in andere afdelingen, en enkele hogeschoolmedewerkers van andere afdelingen zullen vanaf volgende week deel uitmaken van deze Bestuursstaf. Daarnaast hebben enkelen de Bestuursstaf in de afgelopen maanden verlaten wegens (pre-)pensionering, en datzelfde ligt voor een enkele andere collega ook nog in het verschiet. Kortom, een passende en mooie aanleiding om elkaar in een zogenoemd 'team-uitje' nog eens in harmonie te ontmoeten en elkaar vaar-wel te zeggen.

Harmonie
Dat vaar-wel kunnen we zo'n beetje letterlijk nemen, want we gaan vandaag met z'n allen varen. Aan het eind van de ochtend komen we bijeen op de Loswal in de industriehaven van Drachten, waar we aanmonsteren op salonboot de 'Harmonie'. 
Dan volgt een mooie vaartocht via De Veenhoop, De Hooidammen en Eernewoude naar Grou, waar we ruim de tijd krijgen voor een wandeling door dit gezellige watersportdorp.
Tijdens deze rondwandeling komen we ook langs de oude Sint-Piterkerk van Grou. Daar staat de kerkdeur uitnodigend open, want binnen is een expositie van schilderijen en over de kerk, en bovendien wordt er momenteel ook geschilderd.
Aan het eind van de middag schepen we weer in op de Harmonie, en dan varen we rechtstreeks weer terug van Grou naar Drachten. 
Zowel op de heen- als de terugvaart worden we goed voorzien van lekker eten en drinken, en onder het genot van al dat lekkers ervaren we in (de) harmonie met zijn allen een buitengewoon aangename vaartocht, met bovendien prachtig weer. Een waardige en waardevolle afsluiting van onze goede jarenlange samenwerking binnen de Bestuursstaf.

Geen opmerkingen: