donderdag 28 mei 2020

Feinsum / Finkum - Gemeente Leeuwarden

Donderdag 28 mei 2020
Feinsum / Finkum nog heel even in oude stijl

















Feinsum & Finkum van oude naar nieuwe stijl
In de afgelopen dagen rijden auto's al dan niet met aanhanger heen en weer, door en langs Feinsum. Er wordt een foto gemaakt van het kombord van Feinsum, en aan de vracht op voorbijgaande aanhangers kun je zien dat in onze regio momenteel de komborden van de dorpen van onze gemeente Leeuwarden worden vervangen.
Vandaag arriveert in bij het Flinterplein in Feinsum een auto met aanhanger, met daarop een graafkraantje. De grond rondom het oude kombord van Feinsum wordt met het kraantje verwijderd, en dan arriveert een tweede auto, ook met aanhanger, waarmee de twee nieuwe komborden voor de westelijke entree van Feinsum worden gebracht.
De twee nieuwe komborden worden keurig geplaatst op de rand van onze bebouwde kom.

Feinsum / Finkum in nieuwe stijl

Verwachting versus werkelijkheid
Ik zie dat we hier te maken krijgen met twee veranderingen. Ten eerste staat onder de Friestalige en Nederlandstalige plaatsnaam nu ook de naam van onze gemeente vermeld, en ten tweede is de oorspronkelijke verkeersbord voor het einde van de 30-kilometerzone vervangen door een ander verkeersbord dat aangeeft dat vanaf hier nu de 60-kilometerzone aanvangt.
Ik verwachtte ten eerste dat men nu ook het oude verkeersbord van aanvang 60-kilometerzone van slechts enkele meters verderop zou gaan verwijderen, omdat een dubbele aanduiding overbodig is; en ten tweede dacht ik dat men het verwijderde oude kombord direct wel mee zou nemen om het af te voeren.
Beide verwachtingen worden echter niet bewaarheid.
Als de laatste auto met aanhanger even later wegrijdt, hangt daar nog steeds het nu dubbele 60-kilometerzone-verkeersbord, en ook de palen met daarop de oude komborden van Feinsum/Finkum blijven verweesd achter; te vondeling gelegd.

Geen opmerkingen: