maandag 29 januari 2024

Paasgroetenactie 2024 van de Protestantse kerken in Nederland is van start gegaan

Maandag 29 januari 2024
 
De 2 ansichtkaarten van de Paasgroeten-actie 2024

Jaarlijkse Paasgroetenactie
Vanuit de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden van een groot aantal Nederlandse protestantse gemeenten ook dit jaar weer Paasgroeten-kaarten aan gedetineerden in Nederland en aan Nederlanders in buitenlandse gevangenissen. 
De Paasgroetenactie is een jaarlijkse actie van de Protestantse Kerk in Nederland, in samenwerking met KokBoekencentrum, de stichting Epafras en met het protestantse justitiepastoraat. 
Vanaf januari 2024 kunnen de kaarten worden besteld bij het Dienstencentrum van de Protestantse Kerk in Utrecht. Deze Paas-kaarten kun je tot 20 februari 2024 naar hen terugsturen, waarna ze in Utrecht worden gesorteerd en verdeeld over alle penitentiaire inrichtingen.

Waarom? Daarom een kaart met Pasen
Evenals een Kerstgroet doet ook een Paasgroet ieder mens goed. 
Ontvangers van een Paasgroet realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt; dat er ergens in Nederland mensen zijn die zich proberen in te leven in hun situatie. 
Het is dus goed om de boodschap van Pasen elk jaar weer door te geven, ook aan hen die gevangen zitten. Iets persoonlijks met een bemoedigende groet op zo'n kaart doet goed.
Het is elk jaar weer een feestelijke gebeurtenis als de Paas-kaarten in de kerkdiensten rond het Paasfeest in de gevangenissen worden uitgedeeld. 

Pasen: Jezus leeft!
Dit jaar zijn de afbeeldingen op de beide Paas-kaarten gemaakt door Linda, een in Zwolle gedetineerde vrouw. 
Zij beeldt daarmee uit dat de opstanding uit de dood van Jezus (die wij met Pasen vieren) de weg opent vanuit het donker naar het licht. 
Dus: Jezus leeft! - Ga mee!

Paasgroeten aan een geliefd medemens
Ook onze Protestantse Gemeente te Stiens doet weer mee aan de Paasgroetenactie 2024.
In onze kerkgebouwen liggen de setjes van twee aan elkaar verbonden Paas-kaarten klaar om mee te worden genomen naar huis.
Thuis kun je dan een hartelijke Paas-groet schrijven en tekenen op de bovenste ansichtkaart. 
Ook al weet je niet precies wie deze kaart ontvangt; je mag ervan overtuigd zijn dat een bemoedigende groet de gedetineerde wel goed doet.
Op de onderste ansichtkaart plak je alleen een postzegel, want als de gedetineerde dan later zijn twee ansichtkaarten ontvangt, kan hij of zij de door jou beschreven, ene kaart in diens cel bewaren, en kan hij of zij de tweede, andere kaart met daarop de postzegel adresseren en beschrijven voor iemand aan wie hij of zij deze onderste kaart als groet wil sturen.
Zoals je de kaartensets kunt afhalen uit onze Stienser kerken, kun je ze daar ook weer terugbrengen, want alle weer ingeleverde kaarten worden door de Protestantse Gemeente te Stiens verzameld, en naar het PKN-Dienstenscentrum in Utrecht gezonden, vanwaar ze worden doorgezonden naar de gevangenissen waarin ze worden verdeeld onder de gedetineerden.

Geen opmerkingen: