dinsdag 2 januari 2024

2024 begint met fraai siervuurwerk en al wéér regen

Maandag 1 januari 2024

Met siervuurwerk wordt het nieuwe jaar ingeluid
Jaarwisseling 2023-2024
Durkje en ik brengen dit jaar de jaarwisseling van 2023 naar 2024 door in het Stienser Aldlân.
Als de klok voor het laatst in 2023 twaalf uur heeft geslagen, beklinken we dat gezamenlijk met een glas champagne, om te toosten op gezondheid en geluk - en nieuw leven - in het pas begonnen kalenderjaar 2024.
Binnen horen we al het knallen van het vuurwerk buitenshuis, en buiten gekomen, horen we het knallen, fluiten en sissen, en zien we de bonte kleuren van het siervuurwerk waarmee het nieuwe jaar vurig wordt ingeluid. 

Regen van vuur en water
In een panoramisch uitzicht over de graslanden en akkers ten noorden van Stiens zien we van links naar recht het vuurwerk op grotere afstand van ons boven Feinsum, Hijum, Hallum en Bartlehiem; en achter ons zien we boven de Stienser wijk Aldlân en meer naar het westen boven de dorpskom van Stiens een prachtig veelkleurig schouwspel van fraai vuurwerk.
Heel mooi dat het nog even droog is, maar dat is nog maar van korte duur, want even later begint het eerst zacht, en daarna harder te regenen. 
De hoogste tijd dus om naar binnen te gaan, om daar nog in alle gezelligheid het nieuwe jaar in te wijden met nog eens meer hapjes en drankjes. 
Halverwege de eerste nacht van 2024 laten we Stiens achter ons, om door de stromende regen in het buitengebied terug te fietsen naar Feinsum.

Langs deze weg wens ik alle vaste en incidentele lezers van mijn blog:

"Veel Heil & Zegen in het Nieuwe Jaar!", 

en/of yn it Frysk: 

"Folle Lok & Seine yn it Nije Jier!"

Geen opmerkingen: