vrijdag 30 juni 2023

Bestuursvergadering in Nijkleaster-Westerhûs te Hilaard

Dinsdagavond 27 juni 2023
 
Welkom in het klooster van Nijkleaster-Westerhûs te Hilaard

















Zomervergadering in de Refter
Vanavond hebben we de laatste bestuursvergadering van dit werkseizoen voor Stifting Nijkleaster. Normaal vergaderen we in de Voorkerk van de Sint-Radboudkerk te Jorwert, maar voor deze keer komen we bijeen in de Refter (eetzaal) van klooster Nijkleaster-Westerhûs, op het kloostercomplex van Nijkleaster te Hilaard.
We beginnen met het belangrijkste op dit moment, namelijk het lief en leed, want dan gaat het om het wel en wee van allen - en enkelen specifiek - van onze Friese kloosterbeweging van Nijkleaster.
Dan bespreken we de follow up van onze vorige bestuursvergadering van ruim een maand geleden.

Bestuurszaken van Nijkleaster
En dan komt een groot aantal bestuurszaken aan bod, bijvoorbeeld over het jaarverslag, ons routeplan voor eerst de komende zes maanden, en dan wat daarop volgt na de komende jaarwisseling; verder de resultaten van de jaargesprekken met medewerkers, en tot slot komt de voortgang op de afwikkeling van de laatste bouwzaken nog aan de orde.
Aan het eind van de vergadering bespreken we onze plannen aangaande de begeleiding van de 17 kloosterlingen die zich tijdens het afgelopen Pinksterfeest hebben verbonden aan onze Protestantse Kloostergemeente Nijkleaster-Westerwert, en we blikken nog even vooruit naar de personele bezetting van de kerkdiensten die we in het komende zomerseizoen organiseren in de kloosterkerk van Nijkleaster, in de Sint-Radboudkerk van Jorwert.

Avondviering in de kapel
Ter afsluiting gaan we rond 21:30 uur van de Refter naar de Kapel, in de kelder onder het voorhuis van de kloosterboerderij, om daar met kleasterlingen deel te nemen aan de dagelijkse avondviering. 
In stilte verlaten we na de avondsluiting de kapel, en gaat ieder op weg naar huis. De interne kloosterlingen sluiten af, blijven achter, om te overnachten in het kloostercomplex.

Geen opmerkingen: