vrijdag 16 december 2022

De kerstkraam van Feinsum is open

Vrijdag 16 december 2022
 
De Feinsumer kerstkraam aan de Holdingawei

















Kerstcreaties bedrijfsmatig of hobby-matig
Elk jaar herhaalt het zich: in de donkere dagen vóór Kerst willen velen iets moois in huis halen, iets gezelligs, dat mee helpt om de zo gewenste Kerstsfeer te creëren. 
Maar om er iets moois van te maken, heb je behalve vragers ook aanbieders nodig. Je moet toch ergens iets moois kunnen halen.
Nu kun je natuurlijk naar een winkel stappen, en daar uit het uitgebreide aanbod kopen wat je wilt. Veel van wat daar aan kerstdecoratie wordt aangeboden, is gefabriceerd in bedrijfsmatige settings in Nederland, of vaak ook in verre buitenlanden.
Daarentegen kun je er ook voor kiezen om hobby-matig met je eigen creativiteit zelf iets te maken. Zorg ervoor dat je een doos vol kerstmaterialen verzamelt en ter beschikking hebt, en dan vind je vast wel een manier om daar iets moois van te creëren.

Zelf iets maken voor een ander
Maar er is nog een derde vorm. Als je hobby-matig iets van je kerstmaterialen hebt gemaakt, kun je er ook voor kiezen om anderen daar blij mee te maken. En dat is precies wat in Feinsum gebeurt. 
Al enkele jaren hebben we aan de westelijke entree van Feinsum een verkoopkraam staan, waar een inwoonster van Feinsum haar creaties van veelal eerder en elders al eens gebruikte materialen ten verkoop aanbiedt. Dat is een mooie manier om je eigen creaties te delen met anderen, en bovendien is het ook duurzaam om dergelijke kerstdecoratiemateriaal meerdere malen te (her)gebruiken.

Kerstsfeer aangeboden in Feinsum
Inmiddels is de kerstkraam van Feinsum weer geopend, en ligt er een prachtig aanbod van allerlei verschillende soorten kerstartikelen in de kraam. 
Voor de prijs hoef je het niet te laten staan, want alles wordt voor aantrekkelijke prijsjes verkocht. 
En dat er wel degelijk belangstelling bestaat voor deze particuliere kerstversieringen, blijkt wel uit het feit dat regelmatig onder andere automobilisten, fietsers en wandelaars stoppen, om het aanbod in de kraam te bekijken, wat in veel gevallen leidt tot aankoop van iets moois uit deze kerstkraam.
Dit is zomaar weer een mooi voorbeeld van hoe mensen elkaar blij kunnen maken met iets moois; door zelf iets te maken, door iets te kopen wat je mooi vindt, om zomaar iets moois aan een ander te geven.
Zo verrijken we elkaar in deze kersttijd met een goed gevoel. 

Geen opmerkingen: