woensdag 6 oktober 2021

Bestuursevaluatie Stifting Nijkleaster in Jorwert

In de kloosterkerk van Nijkleaster te Jorwert
Dinsdag 5 oktober 2021

Terugblik
Het schemert al als ik vanavond tegen 19:00 uur de kerkzaal binnenstap van de kloosterkerk van Nijkleaster, in de Sint-Radboudkerk van Jorwert
Voor de Kleaster-kuier van morgenochtend staan de stoelen al opgesteld in de kerkzaal. Bij de grote kaars achter in de kerk branden twee kleine kaarsjes, en op de viertafel onder de preekstoel staan dahlia's uitbundig te bloeien.
Vanavond komen we als bestuur bijeen in de Voorkerk van de Sint-Radboudkerk ten behoeve van onze periodieke bestuursevaluatie van het stichtingsbestuur van Nijkleaster.
Deze bestuursevaluatie wordt begonnen met een ronde, waarin alle bestuurders één voor één reflecterende uitspraken doen over ons individueel en ons collectief functioneren. 
Aansluitend ontstaat een gesprek over enkele aspecten die in de evaluatieve uitspraken zijn ingebracht.

Van goed naar beter
Van de inbreng van alle bestuurders wordt een verslag gemaakt, waar we over enkele weken de volgende ronde mee ingaan. 
Dan willen we middels een zogenoemde swot-analyse eerst komen tot het opstellen van een aantal interne sterktes & zwaktes, en externe bedreigingen & kansen van het bestuur, die we als stichtingsbestuur momenteel onder ogen zien.
Daarna proberen we de rode draden die we vanavond in alle individuele en collectieve bespiegelingen hebben gehoord te omschrijven. En met die conclusies - in samenhang met de resultaten van onze swot-analyse - willen we vervolgens komen tot afspraken en acties met het oog op het komende bestuursjaar. Zo krijgen we zicht op de vraag of we de goede dingen ook goed hebben gedaan, en hoe goed nog beter kan worden. Ook besturen kan immers altijd beter.

Geen opmerkingen: