vrijdag 20 augustus 2021

Twee wandelaars uit Badhoevedorp op pelgrimspad

Woensdag 11 augustus 2021

Twee pelgrims uit Badhoevedorp op het Jabikspaad











Pelgrimeren op de oost-route van het Jabikspaad
Rond het middaguur komen twee wandelaars met volledige rugzak-bepakking Feinsum binnenwandelen over de Hege Hearewei. Ze komen op bezoek in onze Refugio Ultreia Feinsum, voor een gezellige ontmoeting van pelgrims onder elkaar.

Het zijn twee wandelende dames uit Badhoevedorp, die ieder al de nodige wandelervaring hebben opgedaan in binnen- en buitenland, maar nog niet op de Spaanse Camino.
Ze hebben het plan opgevat om het Fries-Overijsselse Jabikspaad te gaan lopen, en hebben daartoe enige tijd geleden inmiddels de eerste etappe van de oostelijke routevariant bewandeld, namelijk van Sint-Jacobiparochie via Zwarte Haan, de Waddenzeedijk en Nieuwe Bildtzijl naar Oude Bildtzijl.
En voor vandaag staat de etappe vanuit Oude Bildtzijl via Feinsum, Stiens, Britsum en Koarnjum naar Jelsum op het programma, om vervolgens - weer terug naar en - in Koarnjum te overnachten.
Met het pelgrimsstempel van onze refugio op hun stempelkaarten van het Jabikspaad gaan de twee Jabikspaad-gangers na een aangenaam samenzijn de Hege Hearewei weer op om na het oversteken van It Kanael via de Hyltsjebrêge het Jabikspaad weer op te gaan richting Stiens.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat leuk en eervol om onze ontmoeting terug te lezen en zien op je blog, Wiep! We hebben vier fijne pelgrimsdagen gehad met mooie ervaringen, heerlijk weer en een prachtige omgeving waar we doorheen liepen

Wiep Koehoorn zei

Dag,
Dank je wel voor je vriendelijke reactie. Het was aangenaam om jullie te ontmoeten in onze Refugio Ultreia Feinsum. Fijn ook dat jullie vier mooie dagen hebben gehad op het Jabikspaad. Dank voor jullie bezoek aan onze refugio, en veel plezier gewenst op je/jullie komende wandel- en pelgrimsdagen.
Groeten van Wiep Koehoorn
9sept21